33
Piept de pui caprese sau Piept de pui cu mozzarella și roșii, un preparat pe care îl adori instant.
Pregătit în acest mod, pieptul de pui este fraged și suculent, foarte aromat de la busuioc și oregano, iar sosul este pur și simplu delicios.
Nici cei mai mofturoși copii nu pot refuza așa ceva!
Vă recomand și rețeta Piept de pui umplut cu brânză și spanac, dar și rețeta Piept de pui kievskaia!
Rețeta Piept de pui caprese – Ingrediente
- 4 jumătăți piept de pui
- sare și piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 gr mozzarella
- 250 gr roșii cherry
- 1 linguriță oregano uscat
- 3-4 linguri suc de roșii
- frunze de busuioc
Rețeta Piept de pui caprese – Mod de preparare
Pregătim pieptul de pui.
Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila.
Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile în rondele mai subțiri, la fel și mozzarella. Eu am avut mini mozzarella și am tăiat bucățile în două.
Amestecăm uleiul de măsline cu sare, piper și oregano.
Crestăm pieptul de pui din loc în loc, creând niște buzunărașe: 4-5 la fiecare bucată.
Cu o pensulă, ungem interiorul crestăturilor cu uleiul aromat, dar și pe deasupra bucăților din piept de pui.
Introducem în toate crestăturile câte o frunză de busuioc, felii de mozzarella în unele și felii de roșii în celelalte.
Așezăm bucățile din piept de pui, împănate cu roșii și mozzarella într-o formă termorezistentă.
Adăugăm în formă restul de ulei aromat, sucul de roșii, mozzarella rămasă și roșiile rămase.
Dăm forma de copt la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20 de minute, sau până când pieptul de pui este pătruns și frumos gratinat.
Îl servim cu sosul în care s-a preparat, alături de garnitura preferată.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.