Cu aluat foietaj, sau un aluat fraged, preparat in casa, este perfecta la orice masa din zi, aceasta Placinta aperitiv cu legume si piept de pui!
Genul acesta de placinte aperitiv se pot prepara și atunci când ne rămâne friptură pentru a doua zi, sau diverse ingrediente prin frigider.
Vedeți și:
Rețeta Plăcintă împletită, cu legume și carne
Rețeta placinta împletita cu carnati
Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj Bella
- 1 ceapa rosie mare
- 2 ardei copti(de la congelator)
- 1 capatana usturoi
- 200 gr piept de pui afumat
- 350 gr ciuperci conservate
- 1 legatura marar
- 1 ou
- cimbru
- 2 foi dafin
- piper
- oregano
- 150 gr cascaval afumat
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare
Cum preparam reteta de Placinta aperitiv cu legume si piept de pui.
Mai intai dezghetam aluatul de foietaj.
Ciupercile le scurgem si le mai maruntim, apoi le punem la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata solzisori si usturoiul curatat si tocat marunt
Asezonam cu condimentele si sare si acoperim sa se inabuse bine. Le lasam la foc incet cateva minute si mai amestecam din cand in cand. Apoi adaugam pieptul de pui taiat felii si ardeiul copt taiat, direct congelat. Amestecam de cateva ori apoi stingem focul si punem totul intr-o sita la scurs.
Cand se racesc, adaugam mararul tocat(eu am pus tot de la congelator), apoi cascavalul ras, oul si omogenizam compozitia.
Imbracam forma de tarta cu prima foaie de aluat, punem compozitia in ea si indoim colturile in interior.
Cea dea doua foaie de aluat o taiem in fasii pe care le rasucim si le asezam deasupra.
Coacem placinta cu piept de pui si legume la 180 grade pentru 35-40 minute, sau pana cand se rumeneste frumos aluatul. O lasam sa se tempereze inainte de a o portiona si servi. O putem servi cu ketchup, cu salata, sau cu un pahar de iaurt.
Pofta buna!
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
6 comentarii
Saptamana trecuta, o compozitie cu aceasta pastrama+chestii in aluat de foietaj le-am facut dupa Good Food – USA sau UK, nu mai stiu, dar in cu totul alta prezentare. N-am avut timp sa pozez sa pun pe blog 🙁 dar il voi repeta cred dupa sarbatori.
F. f. bun. Bravo! Si frumos, sa te uiti in lalena.ro ca are ceva asemator prezentat dar nu mai stiu cu ce umplutura, o salvasem sa o fac, facusem si o schita cu modificarile.
toate raman in stadiu de proiect, nu este timp la acest sfarsit de an aglomerat. Didi
Multumesc, Didi, am sa ma uit acolo! Eu nu m-am inspirat de nicaieri, asa mi-a venit ideea pe moment 😀
stai linistita Meri, stiu ca nu te-ai inspirat ca ea le facuse in forma de sarmale si le pusese in spirala, nici nu mai stiu cu ce umplutura. ti-am zis ca sa vezi cum fac si altii, Lena e priceputa si ea la aluaturi dar nu la fel de pasionata ca tine.
PS- m-ai dat gata cu prajitura aia din bucataras. bvvvvvvvvvv!!!
😀 Didi, a fost buna, buna prajitura aia, din pacate nu prea mai am timp sa le aduc si aici pe blog pe toate de acolo. Multumesc!
Arata foarte apetisant!
Multumesc frumos, Cristina!