Prăjitură cu ciocolată și cocos

de Maria Udrea
0 comentarii
Cinci porții de prăjitură cu ciocolată și cocos pe un platou alb, dreptunghiular

Blaturile de prăjituri, cu ciocolată în compoziție, sunt favoritele noastre, mai ales dacă mai conțin și nuci, vișine, fructe uscate, etc. De data aceasta am preparat o minunată prăjitură cu ciocolată și cocos. De fapt este o prăjitură dintr-un blat cu ciocolată și nuci și o minunată cremă de griș cu nucă de cocos și gem de zmeură.

Inițial am avut în plan o negresă cu ciocolată, dar pe parcurs s-a transformat în acesastă delicioasă prăjitură.

Găsiți pe blog mai multe rețete de negresă cu ciocolată. Aș aminti aici rețeta de negresă cu ciocolată și cremă de lămâie. Crema de lămâie s-a combinat perfect cu blatul delicios cu ciocolată și nuci.

Iar o altă rețetă în care am combinat zmeura cu blatul cu ciocolată a fost rețeta de brownie cu nucă și cremă de zmeură. De data aceasta am folosit zmeură proaspătă, amestecată cu mascarpone. Culoarea a fost senzațională.

Despre rețeta de prăjitură cu ciocolată și cocos

Rețeta prăjiturii de azi este ușor adaptată după rețeta de prăjitură Bounty. Ne place mult crema aceea cu nucă de cocos și o pregătim adesea la diverse deserturi. De data aceasta am adăugat gem de zmeură fără semințe. Am obținut un gust ușor acrișor și o culoare deosebită. Culoarea m-a surprins, pentru că mă așteptam să aibă o tentă de roșu. Însă foarte bine arată și așa cu nuanță de roz-violet.

Am decorat-o cu fulgi de migdale, pentru un plus de culoare și gust crunchy.

Vă recomand cu drag rețeta! Puteți adăuga în cremă gem de afine, de fructe de pădure, sau un jeleu frumos colorat.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete de prăjituri cu creme combinate, aromate și frumos colorate. Le descoperiți în secțiunea Dulciuri/Prăjituri.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitură cu ciocolată și cocos.

Cinci porții de prăjitură cu ciocolată și cocos pe un platou alb, dreptunghiular

Prăjitură cu ciocolată și cocos

Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.9/5
( 15 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat în tavă cu dimensiuni de 23/40 cm:
  • 6 ouă de mărime medie
  • 150 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 ml lapte
  • 175 gr făină
  • 125 gr nucă măcinată
  • 5 gr praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 8 ml esență de rom
  • Pentru crema de cocos cu gem de zmeură:
  • 1200 ml lapte
  • 50 gr griș
  • 50 gr zahăr
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 gr nuca de cocos
  • 175 gr gem de zmeură
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 50 gr fulgi de migdale, pentru decor

MOD DE PREPARARE

Pentru prepararea blatului cu ciocolată și nuci, începem prin a topi ciocolata ruptă mărunt, împreună cu untul tăiat în cuburi și amestecate cu laptele încălzit. Amestecăm bine ingredientele până când obținem o compoziție omogenă. O lăsăm la temperat 10 minute, apoi adăugăm gălbenușurile și esența de rom în ea.

Între timp, pornim cuptorul la 180 de grade. Măcinăm nuca, dar nu foarte fin, iar făina o amestecăm cu praful de copt și bicarbonatul.

Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm continuu până când  bezeaua devine fermă.   Încorporăm compoziția de ciocolată, apoi adăugăm, nuca măcinată și la final, lingură cu lingură, făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Tapetăm baza formei de copt cu hârtie, iar lateralele le ungem cu puțin ulei și presărăm făină. Întindem compoziția pentru blat cu ciocolată și nuci și o nivelăm frumos la suprafață.  Dăm tava la cuptor și coacem blatul la 180 de grade, pentru 30-35 minute.

Pentru a prepara crema de cocos cu gem de zmeură, amestecăm într-un vas, grișul cu laptele, zahărul și puțină sare. Punem vasul la foc mediu și amestecăm continuu până când  crema devine consistentă și fierbe.

Stingem focul și adăugăm în crema de griș fierbinte, untul tăiat în cuburi. Amestecăm până când acesta se topește, Adăugăm imediat nuca de cocos, omogenizăm compoziția și încorporăm gemul de zmeură.

Întindem crema ușor caldă peste blatul răcit. Presărăm fulgii de migdale deasupra și lăsăm prăjitura la rece cel puțin 2 ore pentru a o putea porționa frumos.

Spor și poftă bună!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.