Prăjitura Figaro face parte din colecția de prăjituri din caietul îngălbenit de timp, care era nelipsită de pe aproape orice masă festivă.
Este o prăjitură simplă, dar tare gustoasă, cu aluat fraged ce se topește instant de la prima degustare, gem acrișor de caise și bezea cu multă nucă.
Eu nu am pudrat-o cu zahăr că nu am vrut-o foarte dulce și îmi place cum arată fix așa cum a ieșit. Sunt de mare efect rețetele de prăjituri cu strat de bezea deasupra. Una dintre acestea, pe care v-o recomand de pe blog este prăjitura cu mere rase și bezea.
Iar din categoria deserturilor cu bezea cu nucă vă recomand de pe blog rețeta de coșulețe din aluat fraged cu gem și bezea cu nuci. Sunt foarte gustoase și merită preparate mai ales pentru un platou cu fursecuri festive.
Dar găsiți pe blog mult mai multe astfel de rețete de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitură Figaro.

Ingrediente
- Pentru aluatul fraged( 28/40 cm):
- 250 g unt cu 82% grăsime
- 75 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 6 gălbenușuri, medii
- puțină sare
- 500 g făină
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet
- Pentru bezeaua cu nucă:
- 6 albușuri
- 125 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 200 g nucă măcinată fin
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- un vârf cuțit cu sare
- Umplutura:
- 750 g gem de caise acrișor
Mod de preparare pentru rețeta Prăjitura Figaro
Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute.
Pregătim bezeaua cu nucă.
Asamblare și coacere pentru prăjitura Figaro