Prăjitura Furnicuța cu gust bun si aspect plăcut, o prăjitură deosebită, din categoria prăjiturilor cu foi de napolitană.
Era de mult în lista de așteptare, de când am văzut-o la Papa Bun, însă abia acum i-a venit rândul.
Este o prăjitură mai specială, aș zice eu, având contrastul acela de blaturi, unul cu nucă și unul cu mac, iar crema de gălbenușuri( cu lămâie am preparat-o eu) se potrivește la fix.
Eu am preparat prăjitura într-o tavă cam mare pentru cantitatea de ingrediente.
Nu s-au mai văzut chiar atât de bine straturile, dar data viitoare voi ține cont și o voi prepara în tavă mică.
Din categoria rețetelor de deserturi cu foi de napolitană, vă recomand de pe blog și rețeta de napolitane cu cremă caramel și nuci. Este o rețetă veche, din caietul îngălbenit de vreme. Prăjitura nu lipsea de pe platouri, de sărbători sau de la diferite evenimente mai deosebite.
Mai jos, aveți lista de ingrediente și pașii necesari pentru prăjitura Furnicuța cu gust bun si aspect plăcut.
Ingrediente
- Pentru blatul cu mac:
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri mac
- 4 linguri făină
- un praf de sare
- Pentru blatul cu nucă:
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri nucă măcinată
- 3 linguri făină
- un praf sare
- Pentru crema de gălbenușuri:
- 12 gălbenușuri
- 10 linguri zahăr
- 8 linguri lapte
- 400 g unt
- zeama și coaja de la o lămâie
- un praf sare
- În plus:
- 4 foi mici de napolitană
Porții: 30
Timp de preparare: 2 ore
Dimensiuni tavă: 26/38 cm
Mod de preparare pentru prăjitura Furnicuța
Mai întâi vom prepara compoziția pentru cele două blaturi. Preparăm o singură compoziție și o împărțim în două. Într-una punem nucă, iar în cealaltă mac.