Rețeta de salată argentiniană de roșii cu brânză și ouă fierte este o variantă mai bogată și mai sățioasă a salatei tradiționale. Această rețetă combină prospețimea roșiilor cu savoarea brânzei, usturoiului și ouălor fierte, oferind un preparat delicios și nutritiv.
Ne plac salatele de roșii, mai ales vara, cu roșii proaspete de grădină. Pornind de la rețeta clasică de salată din roșii cu castraveți și ceapă, facem mai multe combinații, pentru gust și consistență.
Un exemplu de salată mai consistentă de pe blog o puteți descoperi la rețeta de salată din legume cu mozzarella și bacon crocant. Este o salată potrivită pentru a fi servită la orice masă din zi. Salata este atât de sățioasă că nu ne mai trebuie la masă nici măcar o felie de pâine, pentru că baconul este înfășurat pe grisine.
Iar un exemplu mai simplu îl puteți descoperi la rețeta de salată italiană de roșii cu pâine, denumită Panzanella. Pe lângă roșiile de grădină și crutoanele de pâine aromate, salata de față mai conține și ceapă roșie, măsline, mozzarella și frunze de busuioc. Ca și dressing se adaugă ulei de măsline, oțet și oregano uscat. Nu lipsește nici sarea sau piperul.
Ce este special la rețeta de salată argentiniană de roșii cu brânză
Se știe că cea mai populară combinație a verii este de roșii cu brânză. Toată lumea o adoră, chiar dacă, de la un timp, nutriționiștii o resping. Treaba lor, noi suntem familiarizați cu ea din copilărie și rămâne mâncarea preferată vara.
Special la rețeta de față este dressingul care se prepară din usturoi cu ulei și puțin oțet. Roșiile amestecate cu acest dressing sunt tare gustoase. Iar ouăle fierte și brânza răzuită pe deasupra completează armonios gustul salatei.
Rețeta este destul de versatilă, fiecare mai poate adăuga și alte ingrediente, după propriul gust. Eu am preparat de data aceasta cea mai simplă variantă. Însă merg adăugați și ardeii, dar și câteva măsline.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de salată cu roșii de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de salată argentiniană de roșii cu brânză și ouă fierte.
INGREDIENTE
- 500 g roșii
- 2 ouă fierte
- 100 gr brânză telemea sărată
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 1/2 linguriță de oțet
- 1 vârf de linguriță cu sare.
MOD DE PREPARARE
Mai întâi vom fierbe ouăle tari sau ușor cleioase. Le curățăm și le tăiem în felii rotunde.
Spălăm roșiile, le ștergem și le tăiem în felii mai grosiere.
Curățăm usturoiul și îl trecem prin presă. Apoi îl amestecăm cu ulei și un praf de sare. Turnăm și puțin oțet și amestecăm bine totul.
Punem roșiile într-un bol și le amestecăm bine cu dressingul de usturoi, astfel încât fiecare felie de roșie să fie unsă bine cu sos de usturoi. Este delicios gustul de roșii cu usturoi. Eu adaug roșii tocate și în mujdeiul pentru fripturi.
Peste roșiile unse cu sos de usturoi adăugăm feliile de ouă și le amestecăm ușor să nu le strivim
La final răzuim brânză sărată și din nou amestecăm ușor.
Opțional, putem adăuga și mărar sau pătrunjel, dar și frunze de busuioc.
Este tare gustoasă această salată argentiniană de roșii cu brânză și ouă fierte servită simplă, la orice masă din zi.
Să vă fie de folos!