Am tot prezentat pe blog diverse retete cu salata de vinete, dar pe cea clasica nu am prezentat-o, asa ca i-a venit si ei randul.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg vinete coapte si scurse
- 1 ceapa galbena, mare
- maioneza din:
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita mustar
- 250 ml ulei
- 1 lingura apa minerala
- 2-3 catei de usturoi
- sare dupa gust
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Coacem vinetele dupa metoda proprie. Eu le coc pe un gratar asezat deasupra flacarii de aragaz.
Imbrac ochiul de aragaz, de jur imprejur in folie de aluminiu, ca sa nu muncesc prea mult curatindu-l. 🙂
Vinetele coapte, le asezam intr-o tava si presaram sare peste ele, apoi le acoperim si le lasam asa 15-20 de minute, dupa care le curatam sub jet de apa rece.
Le punem intr-o sita la scurs si le lasam pana se racesc si se scurge toata zeama.
Ceapa o curatam si o tocam fin, apoi o lasam pe tocator si asezam vinetele peste ea.
Tocam vinetele cu tocatorul de lemn, nu cu cutitul sa nu oxideze vinetele.
Pentru prepararea maionezei, curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare, apoi adaugam peste el galbenusul si mustarul si le mixam impreuna picurand treptat uleiul.
Pe parcurs, cand devine mai groasa maioneza, adaugam si apa minerala, o face mai pufoasa si mai estompeaza din gustul de ulei.
Amestecam vinetele cu maioneza si le mai asezonam cu sare dupa gust.
Simpla si gustoasa, iar noua ne place servita cu branza sarata.