Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare

de Maria Udrea
0 comentarii
Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare pe două farfurii, alături de o ceașcă de cafea și un coș cu ornamente

Pentru că rețeta acestor prăjiturele din bezea cu nucă și cremă de ciocolată se găsește sub mai multe denumiri, eu am denumit-o Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare. Adică i-am pus titlul sub toate denumirile pe care le are.

Este o rețetă de fursecuri din bezea cu nucă măcinată, sau cu migdale, unite între ele cu o cremă de ciocolată și apoi tăvălite, lateral prin nucă măcinată, luând astfel formă de tobițe, sau butoiașe.

Fursecurile Sarah Bernhardt (Sarah Bernhardt Cookies) sunt tradiționale de Crăciun ale islandezilor, iar rețeta originală aparține unui cofetar din Copenhaga – Johannes Steen care a preparat-o în onoarea renumitei actrițe franceze Sarah Bernhardt.

Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare pe două farfurii, alături de o ceașcă de cafea și un coș cu ornamente

Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare

Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Din categoria rețetelor de fursecuri festive vă mai recomand:

Ingrediente 

  • Pentru bezele:
  • 6 albușuri
  • 250 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 300 gr nucă măcinată
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 6 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr
  • 200 ml lapte
  • 100 gr cacao neagră
  • 400 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru decor:
  • 250 gr nucă măcinată
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml smântână pentru frișcă

 

Mod de preparare Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare

Pregătim bezelele pentru rețeta Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare.
Pornim cuptorul la 130 de grade, cu ventilație.
Peste albușurile separate de gălbenușuri presărăm puțină sare, apoi le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm, treptat, zahărul pudră și mixăm până obținem o bezea foarte fermă.
Scoatem mixerul și folosim o spatulă cu care încorporăm nuca măcinată, adăugată treptat.
Amestecăm încet, de jos în sus, cu mișcări circulare, pentru a se menține compoziția fermă și aerată.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și cu o linguriță, așezăm grămăjoare din bezeaua cu nucă, la distanțe de aproximativ 2 cm.
Eu am copt bezelele în două tăvi odată, pentru 40 de minute, la 130 de grade, cu ventilație. Prima tavă am așezat-o pe raftul nr.2 și a doua pe raftul nr.5, așa cum este recomandat în prospectul cuptorului meu.
Din compoziția mea am copt de două ori câte două tăvi a câte 30 de bezele.

Cât timp se coc bezelele, preparăm crema de cacao cu unt.

Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahărul până se spumează și își dublează volumul, apoi le diluăm cu lapte și adăugăm cacaua.
Omogenizăm bine compoziția și o fierbem la bain marie, amestecând continuu până se îngroașă ușor. Apoi stingem focul și adăugăm esența de rom și untul tăiat bucățele. Amestecăm intens până se topește untul și se omogenizează crema, apoi o dăm la rece.
Când crema este bine răcită și bezelele de asemeni răcite, lipim două câte două cu cremă, lăsând părțile netede la exterior.
Punem cremă în așa fel încât să fie suficientă pe laterale, pentru că vom tăvăli fursecurile cu lateralele prin nuca măcinată.
Trebuie să le dăm aspect de tobițe, sau butoiașe, să arate frumos.
Apoi preparăm o glazură de ciocolată topind ciocolata în smântâna lichidă încălzită. Glazurăm tobițele la suprafață cu această glazură, cât este ușor caldă.
Aceasta este rețeta clasică de Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare, însă se mai poate prepara și atunci când avem albușuri rămase de la alte preparate, iar în loc de crema de gălbenușuri cu cacao putem prepara o cremă ganache de ciocolată.
Să vă fie de folos!

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.