Pentru că rețeta acestor prăjiturele din bezea cu nucă și cremă de ciocolată se găsește sub mai multe denumiri, eu am denumit-o Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare. Adică i-am pus titlul sub toate denumirile pe care le are.
Este o rețetă de fursecuri din bezea cu nucă măcinată, sau cu migdale, unite între ele cu o cremă de ciocolată și apoi tăvălite, lateral prin nucă măcinată, luând astfel formă de tobițe, sau butoiașe.
Fursecurile Sarah Bernhardt (Sarah Bernhardt Cookies) sunt tradiționale de Crăciun ale islandezilor, iar rețeta originală aparține unui cofetar din Copenhaga – Johannes Steen care a preparat-o în onoarea renumitei actrițe franceze Sarah Bernhardt.

Din categoria rețetelor de fursecuri festive vă mai recomand:
- Rețeta Cornulețe cu vanilie și alune de pădure
- Rețeta Fursecuri cu ciocolată albă și lămâie
- Rețeta Fursecuri cu ciocolată și aromă de mentă
Ingrediente
- Pentru bezele:
- 6 albușuri
- 250 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 300 gr nucă măcinată
- 1 praf de sare
- Pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 200 gr zahăr
- 200 ml lapte
- 100 gr cacao neagră
- 400 gr unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru decor:
- 250 gr nucă măcinată
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare Saraberne-Tobițe-Sarah Bernhardt-Alcazare
Cât timp se coc bezelele, preparăm crema de cacao cu unt.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.