Șase rețete de cremă pentru deserturi

de Maria Udrea
1 comentariu
Șase rețete de cremă pentru deserturi

Chiar dacă detaliez la fiecare rețetă de desert și crema respectivă, m-am gândit să scriu un articol cu cele mai bune șase rețete de cremă pentru deserturi.

Așa sunt mai ușor de găsit pentru cei care caută o rețetă de cremă pentru prăjituri și torturi. Doar îi rămâne să o aleagă pe cea care i se pare mai potrivită, mai pe gustul său.

Am ales pentru această postare rețetele de cremă care mi se par cele mai gustoase:

  • Crema de vanilie, pe care toată lumea o adoră;
  • Crema de lămâie, preferata mea și a alor mei;
  • Crema de caramel, a doua în preferințele noastre;
  • Crema de cafea, specială pentru iubitorii de deserturi cu cafea;
  • Crema clasică de ciocolată, foarte potrivită pentru torturi;
  • Crema de cacao cu unt, acea cremă veche, din caietul îngălbenit de vreme.

 Șase rețete de cremă pentru deserturi, una mai delicioasă decât alta!

Cea mai simplă dintre ele este crema de ciocolată care nu necesită decât 2 ingrediente.

Ar mai fi de adăugat și crema de ciocolată albă cu mascarpone – Vedeți Rețeta Aici!

Și mai sunt foarte îndrăgite cremele de fructe – Vedeți două exemple aici!

Rețete de creme pentru prăjituri și torturi sunt foarte multe. N-aș avea timp suficient și nici spațiu în postare să le enumăr.

Însă m-am oprit la cele mai des folosite și pe care le consider cam pe placul tuturor.

Rețetele sunt vechi, așa cum le aveam eu scrise în caietul îngălbenit de vreme.

Însă se pot adapta după gustul fiecăruia, iar ingredientele se pot ajusta în funcție de cantitatea dorită.

Găsiți pe blog mai multe rețete de creme folosite la torturi, prăjituri și deserturi la pahar.

Și nu uitați că mai puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Șase rețete de cremă pentru deserturi

Șase rețete de cremă pentru deserturi

Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.6/5
( 25 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Cremă de ciocolată, sau ganache de ciocolată:
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 200-225 gr ciocolată( amăruie, cu lapte, etc.)
  • 1 praf de sare
  • 50 gr unt, opțional
  • Cremă de caramel:
  • 250 gr zahăr
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 1 lingură de amidon sau 2 linguri de făină
  • 1 praf de sare
  • Cremă de vanilie:
  • 6-8 gălbenușuri de ouă medii
  • 175 gr zahăr
  • 1 l lapte
  • 130 gr făină sau 65 gr amidon
  •  vanilie( 1 păstaie, sau 2 lingurițe esență, sau 3-4 plicuri zăhăr vanilinat)
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 200 gr unt
  • Cremă de cafea:
  • 6-8 gălbenușuri
  • 175 g zahăr
  • 250 ml cafea fiartă, tare
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 60 g amidon
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • Cremă de lămâie: 
  • 4 gălbenușuri de ouă medii
  • 175 gr zahăr
  • 600 ml lapte
  • coaja și zeama de la o lămâie mare, bio
  • 45 gr amidon
  • 15 gr făină
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 praf de sare
  • Cremă de cacao cu unt:
  • 4 ouă mari
  • 220 gr zahăr pudră
  • 100 gr cacao
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 400 gr unt cu 82% grăsime

MOD DE PREPARARE

Iată mai jos modul de preparare al celor șase rețete de cremă pentru deserturi!

Preparare cremă de ciocolată.

După cum am spus mai sus, crema de ciocolata este cea mai simplă de preparat.
Se pune frișca lichidă într-un vas, pe foc și se lasă până aproape de punctul de fierbere.
Nu se lasă să dea în clocot pentru că își pierde proprietățile. Se stinge focul, se adaugă ciocolata ruptă în frișca fierbinte și untul și se amestecă până acestea se topesc și se omogenizează compoziția. Se mai adaugă un praf de sare și esența dorită. Crema de ciocolată se acoperă cu folie și se lasă să se răcească bine, apoi se introduce mixerul în ea și i se dă volum și cremozitate.

Preparare cremă de caramel.

Într-un vas cu pereți dubli se pune zahărul la caramelizat și se amestecă continuu până se topește. Se adaugă untul și din nou se amestecă până la topirea acestuia, apoi se adaugă smântâna lichidă în care se diluează amidonul, sau făina.
Se amestecă constant până când crema devine omogenă. Se adaugă un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Pentru crema de vanilie am prezentat Rețeta Aici.

Preparare cremă de cafea.

Mai întâi fierbem o cafea tare, la filtru sau la espressor.
Eu am pus 300 ml apă și 5 lingurițe rase de cafea, dar fiecare o prepară după gustul propriu.
Se poate opta pentru ness, sau cappuccino în loc de cafea.
Gălbenușurile se freacă bine cu sare, apoi cu zahărul până devin spumoase.
Se adaugă amidonul desfăcut în puțin lapte rece și se omogenizează. Apoi se adaugă cafeaua ușor fierbinte și laptele tot fierbinte, amestecând energic pentru omogenizare.
Se pune vasul pe foc, sau la bain marie și se fierbe crema de cafea, amestecând continuu, până capătă consistența unei budinci.
Se așează o folie alimentară direct peste cremă și se dă la rece.
Folia va împiedica formarea crustei la suprafața cremei, după răcire.
Când se răcește mixăm untul moale pentru a-i da cremozitate și încorporăm în el, treptat, crema.

Pentru crema de lămâie am prezentat Rețeta Aici.

Preparare cremă de cacao cu unt.

Se pun ouăle într-un vas cu pereți dubli, se adaugă puțină sare peste ele și zahărul. Apoi se mixează până se topește zahărul și se obține o compoziție spumoasă.
Transferăm vasul pe baie de aburi și fierbem crema, amestecând continuu, aproximativ 15 minute. În acest timp crema se va îngroșa ușor, dar va rămâne tot spumoasă.
Scoatem vasul cu cremă din cel cu apă și încorporăm cacaua pe care o vom cerne deasupra. Amestecăm ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn, sau o spatulă, până când se omogenizează. Adăugăm și esența de rom și lăsăm crema să se răcească.
Când crema este complet rece, introducem mixerul în untul moale și îl mixăm până devine cremos. Apoi încorporăm în el crema, adăugând-o treptat și mixând până obținem o cremă omogenă.

Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.