Chiar dacă detaliez la fiecare rețetă de desert și crema respectivă, m-am gândit să scriu un articol cu cele mai bune șase rețete de cremă pentru deserturi.
Așa sunt mai ușor de găsit pentru cei care caută o rețetă de cremă pentru prăjituri și torturi. Doar îi rămâne să o aleagă pe cea care i se pare mai potrivită, mai pe gustul său.
Am ales pentru această postare rețetele de cremă care mi se par cele mai gustoase:
- Crema de vanilie, pe care toată lumea o adoră;
- Crema de lămâie, preferata mea și a alor mei;
- Crema de caramel, a doua în preferințele noastre;
- Crema de cafea, specială pentru iubitorii de deserturi cu cafea;
- Crema clasică de ciocolată, foarte potrivită pentru torturi;
- Crema de cacao cu unt, acea cremă veche, din caietul îngălbenit de vreme.
Șase rețete de cremă pentru deserturi, una mai delicioasă decât alta!
Cea mai simplă dintre ele este crema de ciocolată care nu necesită decât 2 ingrediente.
Ar mai fi de adăugat și crema de ciocolată albă cu mascarpone – Vedeți Rețeta Aici!
Și mai sunt foarte îndrăgite cremele de fructe – Vedeți două exemple aici!
Rețete de creme pentru prăjituri și torturi sunt foarte multe. N-aș avea timp suficient și nici spațiu în postare să le enumăr.
Însă m-am oprit la cele mai des folosite și pe care le consider cam pe placul tuturor.
Rețetele sunt vechi, așa cum le aveam eu scrise în caietul îngălbenit de vreme.
Însă se pot adapta după gustul fiecăruia, iar ingredientele se pot ajusta în funcție de cantitatea dorită.
Găsiți pe blog mai multe rețete de creme folosite la torturi, prăjituri și deserturi la pahar.
Și nu uitați că mai puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- Cremă de ciocolată, sau ganache de ciocolată:
- 250 ml frișcă lichidă
- 200-225 gr ciocolată( amăruie, cu lapte, etc.)
- 1 praf de sare
- 50 gr unt, opțional
- Cremă de caramel:
- 250 gr zahăr
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 1 lingură de amidon sau 2 linguri de făină
- 1 praf de sare
- Cremă de vanilie:
- 6-8 gălbenușuri de ouă medii
- 175 gr zahăr
- 1 l lapte
- 130 gr făină sau 65 gr amidon
- vanilie( 1 păstaie, sau 2 lingurițe esență, sau 3-4 plicuri zăhăr vanilinat)
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 200 gr unt
- Cremă de cafea:
- 6-8 gălbenușuri
- 175 g zahăr
- 250 ml cafea fiartă, tare
- 500 ml lapte
- 1 praf de sare
- 60 g amidon
- 250 g unt cu 82% grăsime
- Cremă de lămâie:
- 4 gălbenușuri de ouă medii
- 175 gr zahăr
- 600 ml lapte
- coaja și zeama de la o lămâie mare, bio
- 45 gr amidon
- 15 gr făină
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare
- Cremă de cacao cu unt:
- 4 ouă mari
- 220 gr zahăr pudră
- 100 gr cacao
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe esență de rom
- 400 gr unt cu 82% grăsime