Snitele de pui – reteta mea de baza

de Maria Udrea
6 comentarii

Prepar snitele de pui, sau din alte tipuri de carne in mai multe moduri. Si cand spun asta ma refer la compozitia prin care trec carnea, dar reteta de fata o folosesc cel mai frecvent.

Snitelele sunt preferatele copiilor din categoria preparatelor cu carne. Au si de ce sa le prefere pentru ca sunt savuroase, mai ales cele preparate din piept de pui. Carnea iese frageda si suculenta, iar crusta crocanta si aurie.

Uneori, mai ales in sezonul rece, mai prepar snitele si din carne de vita sau de porc.

Vedeti aici si o reteta de snitele de pui picante. Aceasta este preferata mea pentru ca ador gustul picant in preparate. Înainte de a trece snitelele prin faina, le trec printr-un sos de usturoi. Sau, de multe ori folosesc in compozitia de oua si putin mustar cu hrean. Iae deosebite snitelele si in aceasta varianta.

Mai gasiti pe blog si o reteta de snitele de porc in crusta de cartofi. Crusta de cartofi aduce un plus de gust, de consistenta si de satietate. Nici nu mai ai nevoie de garnitură la ele, poate doar de câteva legume proaspete alături.

Dar mai gasiti pe blog si alte variante de snitele sau legume preparate pane, de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de snitele de pui.

Ingrediente 

  • 500 gr piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingura pesmet
  • 5-6 linguri faina
  • In plus
  • 3 linguri de faina
  • ulei pentru prajit

 

Portii: 10;
Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare pentru reteta Snitele de pui

Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire.

Presaram sare si piper peste pieptul de pui filetat si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Itr-un vas, amestecam ouale cu un praf de sare, adaugam si putin piper, apoi le diluam cu lapte si adaugam treptat faina si pesmetul.

Va iesi o compozitie mai groasa, pe care o diluam la final cu apa minerala.

Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-1
Punem apa minerala cat sa iasa compozitia cursiva, dar usor ingrosata.
Pe un platou, sau intr-un vas punem 3 linguri de faina prin care trecem pe rand, fileurile de carne, apoi le scufundam in compozitia cu oua.
Intr-o tigaie antiaderenta, punem ulei cat sa ii acoperim bine fundul si o punem pe flacara medie spre mare.
Cand incepe uleiul sa faca basici, adaugam pe rand snitelele si le prajim pe o parte si pe cealalta pana devin frumos rumenite si se patrunde carnea bine la testul cu furculita.

Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-2
Scoatem snitelele pe un prosop absorbant sau intr-o sita sa se scurga de surplusul de ulei.
Servim snitelele fie cu mustar, cu legume proaspete sau cu fel de fel de garnituri.

Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-3
Spor si pofta buna!

CATEVA TIPS-URI

1. Prepararea snitelelor se va face la foc de intensitate mai mare, altfel riscam sa le imbibam cu  grasime.
2. Se mai pot trece si prin pesmet, dupa ce au fost unse cu compozitia de oua( eu rareori procedez asa).
3. Uleiul se va schimba dupa doua prajire, pentru ca se arde si ies snitelele prea rumenite.
4. Cel mai rezistent ulei este cel de palmier, daca folositi, vi-l recomand!

Snitele-pui-reteta-mea-de-baza-5

 

Rețete înrudite

6 comentarii

Lubita Iancu 29 June 2015 - 19:17

Mmmmm,ce-mi plac snitelele!!

Răspuns
Maria Udrea 30 June 2015 - 4:55

Si noua, Lulu drag! 🙂

Răspuns
Diaconta 2 July 2015 - 6:45

Cat de bine arata!!!
Iti vine sa musti din monitor .

Răspuns
Maria Udrea 2 July 2015 - 6:53

:))) Multzu, Dia! tare bune sunt!

Răspuns
Mihaela 6 July 2015 - 18:49

Am sa incerc si eu reteta, arata excelent !

Răspuns
Maria Udrea 7 July 2015 - 5:35

Ela, s-o incerci, ca-i tare buna!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.