Pot să vă spun că acest tort cu cremă de nuci și dulce de leche este un tort deosebit, preparat cu mult drag pentru băieții mei.
Deosebit l-au făcut cremele din interior, mai ales cea cu dulce de leche, pe care l-am descoperit de curând la delatte.ro, datorită Găbiței de la Papa bun, care m-a provocat să testez câteva din produsele lor și căreia îi mulțumesc mult de tot.
Bineînțeles că și celor de la delatte.ro le mulțumesc, pentru așa produse minunate, pe care le recomand cu tot dragul și toată încrederea!
Ingrediente
- Pentru blat( 27 cm):
- 8 ouă medii
- 8 linguri apă rece(50 ml)
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 25 g cacao
- zeama de la 1/2 lămâie(1 linguriță)
- un praf sare
- puțin ulei și zahăr pudră, pentru tapetat forma de copt
- Pentru sirop:
- 400 ml apă
- 50 g zahăr
- 2 fiole esență de rom(2x8ml)
- Pentru crema de nuci:
- 300 g miez de nucă măcinat fin
- 300 ml lapte
- 150 g zahăr
- 375 g mascarpone
- 1/2 linguriță scorțișoară
- un praf sare
- Pentru crema caramel:
- 397 g caramel condensat
- 375 g mascarpone
- un praf sare
- Pentru bandoul de ciocolată:
- 50 g ciocolată amăruie
- 50 g ciocolată albă
- 2 lingurițe frișcă lichidă
- Pentru decor:
- ciocolată rasă
- figurine de ciocolată
Porții: 16-20
Timp de preparare: 60 minute
Diametrul formei de copt: 27 cm
Mod de preparare pentru tort cu cremă de nuci și dulce de leche
Preparare blat și sirop
Preparare creme
Asamblare tort cu cremă de nuci și dulce de leche
Preparare bandou de ciocolată
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.