Pentru că am avut o frumoasă aniversare în familie, am preparat acest delicios Tort cu glazură oglindă și cremă de vanilie, cu gust dulce-acrișor și ușor amărui.
Ador cele trei combinații de gusturi la un desert și le folosesc foarte des.
Gustul dulce este de la crema de vanilie, gustul acrișor de la un gem de caise cu care am hidratat blatul de tort, iar gustul amărui, de la glazura oglindă.
Blatul de tort a ieșit atât de aerat, încât nu a fost nevoie să-l însiropez și am ales să ung secțiunile cu un gem de caise acrișor.
Am preparat blatul după rețeta Blat de tort cu pudră de roșcove în compoziție, cu mici modificări la cantități.
Pot să spun că m-am îndrăgostit de această rețetă de blat de tort cu pudră de roșcove. Are o textură forte aerată și o culoare plăcută.
Ingrediente
- Pentru blat de tort cu pudră de roșcove( 25 cm):
- 8 albușuri + 4 gălbenușuri
- 8 linguri zahăr( 200 gr)
- 4 linguri ulei
- 3 linguri pudră de roșcove( 35 g)
- 5 linguri făină( 125 gr)
- 1 praf de sare
- 820 gr gem de caise acrișor
- Pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 4 gălbenușuri
- 100 gr amidon
- 30 gr făină
- 100 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilat
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 250 gr mascarpone
- 50 gr unt
- 1 praf de sare
- Pentru glazura oglindă:
- 300 ml frișcă lichidă
- 250 g ciocolată amăruie
- 25 g unt
- Decor:
- câteva bomboane de ciocolată
- fructe physalis
- ciocolată răzuită
- cremă de vanilie
Mod de preparare pentru tort cu glazură oglindă și cremă de vanilie
Pregătim blatul
Pregătim crema de vanilie.
Asamblăm deliciosul Tort cu glazură oglindă și cremă de vanilie
După acest interval, pregătim glazura oglindă.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
AS VREA SA STIU CAT CM ARE TAVA DE TORT.MULTUMESC.
Draga mea, dimensiunea formei de tort este trecută la ingrediente. 🙂 Am scris acolo: ”pentru un blat de tort cu diametrul de 25 cm”.