Din categoria rețetelor de torturi cu fructe, simple, fără coacere, răcoroase și foarte gustoase, o rețetă de Tort cu mure și zmeură, ce ne-a cucerit maxim.
Cu pișcoturi cu cacao, însiropate cu un sirop cu aromă de cafea, o cremă de zmeură, o cremă de mure și una de ciocolată albă, vanilată, nu putea ieși decât un deliciu absolut.
Zmeura a fost cea mai gustoasă și aromată, dar și murele au dat un gust aparte și o culoare plăcută tortului.
Tortul acesta merge preparat și cu dulceață de mure și dulceață de zmeură, în lipsa fructelor proaspete.
La creme am folosit lapte condensat, dar dacă nu îl aveți, sau dacă nu îl agreați, puteți folosi frișcă, așa cum am folosit eu la acest Tort cu cremă de afine.
Din aceeași categorie de rețete de torturi cu pișcoturi și fructe, fără coacere, vă mai recomand și rețetele:
Rețeta Tort cu pișcoturi de cacao și cremă cu fructe
Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas
Tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe
Ingrediente
- Pentru o tavă de: 25/12,5/6 cm:
- 27 pișcoturi cu cacao
- Sirop din:
- 300 ml apă
- 50 gr zahăr
- 2 lingurițe cafea
- Pentru crema de mure:
- 500 gr mure proaspete
- 250 gr lapte condensat
- 1 lingură amidon de porumb
- 50 ml apă
- 50 gr zahăr
- 5 gr gelatină
- 1 praf de sare
- Pentru crema de zmeură:
- 500 gr zmeură proaspătă
- 250 gr lapte condensat
- 1 lingură amidon de porumb
- 50 ml apă
- 5 gr gelatină
- 1 praf de sare
- Pentru crema de ciocolată albă:
- 100 gr ciocolată albă
- 75 ml frișcă cu aromă de vanilie( Dorna)
- 25 gr unt
- 1 praf de sare
Rețeta Tort cu mure și zmeură – Mod de preparare
Fierbem mai întâi o cafea din 300 ml apă, 2 lingurițe de cafea și 50 gr zahăr.
Asamblăm tortul.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.