Acest minunat tort cu trei tipuri de mousse, în trei culori, este un tort aniversar în care am combinat gustul amărui și dulce al ciocolatelor, cu gustul acrișor al fructelor de pădure.
Cred că am împăcat toate gusturile cu această combinație.
Blat de cacao însiropat, mousse de ciocolată amăruie, mousse de ciocolată albă și mousse din fructe de pădure.
Chiar dacă am muncit ceva la el, rezultatul final a încununat tot efortul, mai ales ca gust.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de Tort ciocolatos cu cremă de lămâie și fructe de pădure, pe care v-o recomand cu drag.
Dar, din aceeași categorie de torturi cu creme gen mousse, vă mai recomand și Rețeta de Tort Duo Chocolat.
Ingrediente
- Pentru blat de 25 cm:
- 7 ouă medii
- 7 linguri apă rece(50 ml)
- 200 g zahăr
- 175 g făină
- 25 g cacao
- zeama de la 1/2 lămâie(1 linguriță)
- un praf sare
- În plus:
- puțin ulei și zahăr pudră, pentru tapetat forma de copt
- Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe esență de cafea
- Pentru mousse de ciocolată amăruie:
- 300 g ciocolată amăruie
- 300 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 100 g mascarpone
- Pentru mousse de ciocolată albă:
- 300 g ciocolată albă
- 250 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 100 g mascarpone
- Pentru mousse din fructe de pădure:
- 360 g cocktail din fructe de pădure
- 250 ml frișcă lichidă
- 50 g mascarpone
- 5 g gelatină
- Pentru glazură:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare pentru tort cu trei tipuri de mousse, în trei culori
Preparare sirop:
Preparare mousse de ciocolată amăruie
Preparare mousse de ciocolată albă
Preparare mousse din fructe de pădure
Asamblare tort cu trei tipuri de mousse
Preparare glazură pentru tort cu trei tipuri de mousse
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.