Tort cu trei tipuri de mousse, în trei culori

de Maria Udrea
0 comentarii
Tort cu trei tipuri de mousse în trei culori

Acest minunat tort cu trei tipuri de mousse, în trei culori, este un tort aniversar în care am combinat gustul amărui și dulce al ciocolatelor, cu gustul acrișor al fructelor de pădure.

Cred că am împăcat toate gusturile cu această combinație.

Blat de cacao însiropat, mousse de ciocolată amăruie, mousse de ciocolată albă și mousse din fructe de pădure.

Chiar dacă am muncit ceva la el, rezultatul final a încununat tot efortul, mai ales ca gust.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de Tort ciocolatos cu cremă de lămâie și fructe de pădure, pe care v-o recomand cu drag.

Dar, din aceeași categorie de torturi cu creme gen mousse, vă mai recomand și Rețeta de Tort Duo Chocolat.

Ingrediente

  • Pentru blat de 25 cm:
  • 7 ouă medii
  • 7 linguri apă rece(50 ml)
  • 200 g zahăr
  • 175 g făină
  • 25 g cacao
  • zeama de la 1/2 lămâie(1 linguriță)
  • un praf sare
  • În plus:
  • puțin ulei și zahăr pudră, pentru tapetat forma de copt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de cafea
  • Pentru mousse de ciocolată amăruie:
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 300 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 100 g mascarpone
  • Pentru mousse de ciocolată albă:
  • 300 g ciocolată albă
  • 250 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 100 g mascarpone
  • Pentru mousse din fructe de pădure:
  • 360 g cocktail din fructe de pădure
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 50 g mascarpone
  • 5 g gelatină
  • Pentru glazură:
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 200 ml frișcă lichidă

 

Mod de preparare pentru tort cu trei tipuri de mousse, în trei culori

Pentru prepararea blatului de tort cu cacao, am prezentat rețeta aici: Blat de tort cu cacao
Cu un click pe linkul bolduit, ajungeți la rețeta de blat.

Preparare sirop:

Punem apa cu zahărul într-un vas, pe foc și le amestecăm până când zahărul este dizolvat.
Stingem focul, adăugăm esența și lăsăm siropul să se răcească.

Preparare mousse de ciocolată amăruie

Încălzim frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere.
Adăugăm ciocolata ruptă în ea, stingem focul și amestecăm intens până când ciocolata este topită și crema omogenizată.
Dăm crema la rece.
Când este complet răcită, o spumăm introducând mixerul în ea, apoi încorporăm mascarponele.
Nu o mixăm foarte mult pentru că se va întări și nu va mai avea consistența unui mousse.

Preparare mousse de ciocolată albă

Procedăm în același mod ca și la mousse de ciocolată amăruie.
Aici vom pune mai puțină frișcă, deoarece ciocolata albă nu are aceeași densitate ca și ciocolata amăruie.

Preparare mousse din fructe de pădure

Trecem cocktailul de fructe prin blender, apoi prin sită, pentru a exclude semințele fructelor.
Eu am găsit la Penny niște cocktailuri de fructe la cutie, foarte bune.
Mixăm frișca lichidă, doar pentru 3/4 din cât am mixa-o în mod normal, apoi adăugăm cocktailul trecut prin sită și mixăm în continuare.
Hidratăm gelatina într-o lingură de apă, apoi o diluăm la bain marie.
Încorporăm mascarponele în compoziția cu fructe de pădure, apoi adăugăm gelatina topită, caldă și mixăm energic pentru a se dispune uniform în cremă.

Asamblare tort cu trei tipuri de mousse

Imediat după ce avem cele trei mousse-uri pregătite, asamblăm tortul.
Îl secționăm transversal pe jumătate și însiropăm ambele jumătăţi cu siropul răcit.
Partea de deasupra tortului o vom așeza la bază, pentru că este mai neuniformă.
O înconjurăm cu pereții detașabili ai formei de tort.
Întindem mousse-ul de ciocolată amăruie, apoi pe cel din fructe de pădure și ultimul pe cel de ciocolată albă.
Oprim din fiecare câte 1/4 pentru decor.
Așezăm partea a doua de blat, deasupra și dăm tortul la rece pentru 2-3 ore, pentru a se întări cremele.

Preparare glazură pentru tort cu trei tipuri de mousse

Rupem ciocolata și o topim în frișca lichidă, încălzită, așa cum am procedat la creme.
Omogenizăm glazura de ciocolată și o turnăm fierbinte deasupra tortului, la mijloc.
Înclinăm tortul într-o parte și în alta să se dispună glazura uniform și o lăsăm să curgă ușor și pe laterale.
Dăm din nou tortul la rece, până se întărește glazura, apoi îl decorăm cu cremele oprite.
Eu am realizat 9 trandafiri: 4 maro, 3 roz și doi albi.
Cei albi par galbeni în poză, datorită contrastului.
Nouă ne-a plăcut maxim acest tort cu trei tipuri de mousse, sper să vă încânte și pe voi și să-l încercați cu încredere!
Tortul l-am avut la petrecerea aniversară și abia am reușit să fac o poză la secțiune, pentru că porțiile au dispărut rapid. 🙂

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.