Special preparat pentru o zi onomastică, acest Tort Fantezie cu ciocolată și zmeură a avut un mare succes, datorită combinației irezistibile de ciocolată cu zmeură.
Am adăugat zmeură din belșug și în cele două blaturi, dar am ales să prepar și un delicios jeleu de zmeură dulce-acrișor care a fost atracția acestui tort.
La creme, am preparat clasica rețetă de ganache, dar la care am folosit o smântână pentru frișcă naturală cu aromă de vanilie( LaDorna).
Iar pentru blaturi, clasicele rețete de pandișpan simplu și pandișpan cu cacao și le-am înnobilat cu zmeură.
Le-am însiropat ușor cu un sirop cu aromă de vanilie și am decorat tortul cu glazură de ciocolată cu lapte, să compenseze gustul cremei de ciocolată amăruie.
Eu cred că la așa combinații nu avea cum rezulta decât un delicios tort!
Rețeta Tort Fantezie cu ciocolată și zmeură – Ingrediente
- Blat nr 1( 25 cm):
- 4 ouă, medii
- 125 gr zahăr
- 125 gr făină
- 50 ml ulei
- 1 vârf de linguriță cu sare
- aprox. 100 gr zmeură
- Blat nr. 2 (25 cm):
- 4 ouă, medii
- 125 gr zahăr
- 25 gr cacao
- 100 gr făină
- 50 ml ulei
- 1 vârf de linguriță cu sare
- aprox. 100 gr zmeură
- Sirop:
- 400 ml apă
- 50 gr zahăr
- 3 lingurițe esență de vanilie
- Crema nr. 1:
- 300 gr ciocolată albă
- 200 ml smântână pentru frișcă, vanilată
- 1 praf de sare
- Crema nr. 2
- 250 gr ciocolată amăruie
- 300 ml smântână pentru frișcă, vanilată
- 1 praf de sare
- Jeleu de zmeură:
- 500 gr zmeură
- 125 ml apă
- 100 gr zahăr
- 1 lingură mai cu vârf de amidon de porumb
- Glazură:
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 200 ml smântână pentru frișcă, vanilată
- Decor:
- ciocolată
- zmeură
- frunze de mentă
Rețeta Tort Fantezie cu ciocolată și zmeură – Mod de preparare
Tapetăm baza formei de copt cu hârtie pergament, iar pereții inelului detașabil îi ungem cu ulei și presărăm făină.
Cât timp se coc blaturile, pregătim cremele, pentru care procedăm în același mod.
Cum asamblăm tortul.
Am văzut în diverse rețete că jeleul se poate da la congelator pentru a deveni ferm și a putea decora frumos tortul.
( vedeți AICI un exemplu!).
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.