26
Pentru că a devenit și la noi o tradiție să pregătim pentru sărbătorile de iarnă rețete de fursecuri și de turtă dulce, ne-am delectat și noi pregătind o rețetă de Turtă dulce cu glazură Royal Icing.
Am mai pregătit și în alți ani turtă dulce, dar decorată cu glazură de la Dr. Oetker, însă de data aceasta am optat pentru glazura Royal Icing și câteva decoruri tot de la Dr. Oetker.
Pot să vă spun că ne-am distrat toți, decorând biscuiții de turtă dulce și ne-a plăcut. Și au ieșit tare gustoși și tare aromați.
Tot pentru sărbătorile de iarnă vă mai recomand și:
- Rețeta Fursecuri bicolore cu ciocolată și nuci
- Rețeta Brăduți de Crăciun din aluat de biscuiți și nucă
Ingrediente
- Pentru aluat de turtă dulce:
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 175 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr pudră
- 200 gr miere de albine
- 450 gr făină
- 25 gr cacao
- 1/2 linguriță pudră de scorțișoară
- 1/2 linguriță pudră de nucșoară
- 1/4 linguriță cuișoare măcinate
- 1 vârf de linguriță ghimbir pudră
- 1/4 linguriță anason stelat, pudră
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru glazura Royal Icing:
- 1 albuș de ou
- 150 gr zahăr pudră
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 picături de colorant verde
- decoruri din zahăr pentru ornat
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Rețeta de Turtă dulce cu glazură Royal Icing.
Amestecăm într-un vas, făina cu sarea, cacaua, bicarbonatul și toate condimentele măcinate fin.
Punem în bolul mixerului untul moale împreună cu zahărul pudră și le mixăm până la omogenizare.
Adăugăm, apoi, oul întreg și gălbenușul și din nou mixăm până la omogenizare.
Urmează mierea, apoi, treptat, amestecul de ingrediente solide.
Lăsăm mixerul să frământe bine aluatul până se omogenizează, apoi îl mai frământăm și noi puțin, pe masa înfăinată, până nu mai este lipicios.
În funcție de ingredientele folosite, cantitatea de făină s-ar putea să varieze. Eu, de exemplu, am avut miere de tei, cu o textură mai cursivă.
Împachetăm aluatul pentru turtă dulce în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră.
După acest interval, scoatem aluatul, îl împărțim în două părți și întindem prima parte pe blatul de lucru într-o foaie de 5-6 mm grosime.
Eu l-am întins pe hârtie de copt, mi s-a părut mai ok.
Pornim cuptorul la 200 de grade, pentru a se încălzi în timp ce formăm biscuiții de turtă dulce.
Cu ajutorul decupatoarelor speciale, de diverse forme, decupăm aluatul și transferăm decupajele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem biscuiții de turtă dulce pentru maxim 15 minute, la 200 de grade.
Cât timp se coace prima rundă, pregătim și a doua parte de aluat. Mie mi-au ieșit 60 de bucăți de turtă dulce, dar depinde de decupatoarele folosite.
Preparăm glazura Royal Icing și decorăm turta dulce.
Mixăm albușul, ținut la temperatura camerei, mai întâi presărat cu puțină sare, până devine spumos.
Adăugăm, treptat, zahărul pudră și zeama de lămâie și mixăm până obținem o bezea lucioasă, dar nu foarte fermă. Se diluează de la zeama de lămâie.
Punem glazura Royal Icing într-un posh și folosim duiul cu vârful cel mai mic.
Decorăm turta dulce, răcită, după propria imaginație.
În puțină glazură am pus și 2 picături de colorant alimentar verde pentru a decora brăduții, dar, sincer, nu m-am îndurat să pun mult colorant. Poate data viitoare mă împrietenesc mai bine cu coloranții alimentari și ne vom juca și cu alte culori. Și sper să achiziționez și alte decupatoare cum ar fi cele în formă de omuleți de zăpadă, de clopoței și ce voi mai găsi.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.