Pentru a testa o nouă tigaie cu particule de piatră și cupru, am preparat o minunată rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Ne place mult ceapa verde și o includem în cât mai multe preparare, chiar și în aluaturi.
Turtele cu ceapă verde le-am mai prezentat anterior, dar preparate în alt mod – vedeți aici rețeta.
De data aceasta le-am modelat mai mari și nu le-am mai preparat prăjite în baie de ulei. Doar am uns puțin tigaia cu ulei la jumătate din ele, iar pe celelalte le-am copt simple.
Sunt foarte bune, mai ales calde, servite dimineața cu o cană de ceai. Sunt gustoase și simple, dar merg tare bine unse cu o cremă de brânză, sau cu unt.
O altă rețetă de turte la tigaie pe care o prepar foarte des și care are mereu succes este rețeta de turte la tigaie cu brânză și ceapă verde. Sunt absolut delicioase și merg servite cu un pahar de iaurt, de lapte sau cu ceai.
Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de turte la tigaie, simple sau combinate, de unde puteți încerca rețeta care vă place. Tastați cuvintele ”turte la tigaie” în caseta de căutare și veți ajunge la ele.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de turte cu ceapă verde la tigaie.
Ingrediente
- Pentru 5 porții:
- 450 gr de făină + extra pentru masa de lucru
- 250 ml de apă clocotită
- 1/2 linguriță cu sare
- 2 fire de ceapă verde
- 3 linguri ulei de susan
Mod de preparare pentru rețeta de turtițe chinezești cu ceapă verde
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea.
Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa.
Lăsăm aluatul astfel format să se tempereze, cât să-l suporte mâna, apoi îl frământăm pe masa înfăinată până când nu va mai fi lipicios.
Îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în 5-6 sfere.
Cum asamblăm și coacem turtițele
Întindem fiecare sferă de aluat pe masa înfăinată, în câte un disc subțire. Ungem toată suprafața discului cu ulei de susan, presărăm rondele de ceapă verde și îl rulăm.
Ruloul obținut îl rulăm din nou sub formă de melc și îl aplatizăm ușor cu sucitorul de aluaturi. Îi dăm formă rotundă de dimensiunea tigăii de copt.
Eu am folosit tigaia de 24 cm.
Ungem tigaia cu foarte puțin ulei și o punem la încins, la foc mediu.
Așezăm prima turtiță în tigaie și o rumenim pentru câteva secunde pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim bine și pe a doua parte.
Procedăm la fel cu fiecare turtiță în parte, reducând focul treptat, pentru că tigăile se încing foarte bine și păstrează temperatura mai mult timp întrucât au învelișul exterior antiaderent cu particule de piatră și cupru.
Sunt foarte gustoase aceste turte cu ceapă verde la tigaie, mai ales servite calde, la micul dejun sau la una dintre gustările zilei.