Dintre toate conservele pe care le pregătesc pentru iarnă, cea care nu-mi lipsește niciodată este Zacuscă de vinete – Rețeta clasică.
Pregătesc foarte multe rețete de zacuscă, toate ne plac, dar parcă tot zacusca clasică este mai bună, poate pentru că pe asta am gustat-o prima dată.
Știu că zacuscă de vinete sună a pleonasm, pentru că prin definiție vinetele sunt ingredientele de bază, însă, rețetele se tot reinterpretează, fiecare punând amprenta pe gustul său și au apărut multe rețete de zacuscă care nu au în componență vinetele.
Și eu am câteva, cum ar fi: Zacusca de ghebe, Zacusca de macrou, Zacusca de fasole boabe și altele pe care le găsiți pe blog la categoria Conserve – Zacuscă și conserve de legume.
Ingrediente
- 6 kg vinete
- 4 kg ardei roșu( capia + ardei gras)
- 2 kg ceapă galbenă
- 1 kg bulion de roșii
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper măcinat
- zahăr, după gust, opțional
- 2-3 foi de dafin
- cimbru
Timp de preparare: 3 ore
Porții: 35 borcane/240 ml
Mod de preparare pentru Zacuscă de vinete – Rețeta clasică
Preparare Zacuscă de vinete – Rețeta clasică.
Sterilizăm borcanele
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.