Tartă cu ton. Perfectă pentru a fi luată și la pachet!

de Maria Udrea
0 comentarii
Tartă cu ton

Inițial am vrut să fac o pizza de post, apoi, fiind dezlegare la pește m-am gândit că este mai potrivită o tartă cu ton.

Bun ar fi fost și niște somon afumat, dar neavând m-am mulțumit și cu tonul, care nouă ne place destul de mult.

A ieșit tare bună, iar aluatul preparat cu apă minerală a fost de notă maximă.

Tartă cu ton

Tartă cu ton

Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • un vârf linguriță sare
  • 350 g făină
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 150 g file de ton în ulei
  • 1 ceapă roșie
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 3-4 roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • piper
  • ketchup
  • zeamă de lămâie

 

Diametrul formei: 24 cm

 

Mod de preparare

Preparare aluat pentru tartă cu ton

Frecăm uleiul cu zahărul și sarea, apoi adăugăm apa minerală și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Frământăm un aluat nelipicios și nu foarte ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie.

Îl întindem în strat subțire în interiorul formei de tartă, îmbrăcând și pereții laterali cu el.

Asamblare și coacere tartă cu ton

Înțepăm aluatul din loc în loc cu furculița, apoi îl ungem cu puțin ketchup.

Așezăm peste el, alternativ, ingredientele de umplutură: fileul de ton bine scurs și stropit cu zeamă de lămâie, ciupercile bine scurse, jumătăți de rondele de ceapă și de usturoi, frunze de busuioc rupte, rondele de roșii cherry și presărăm piper și oregano.

Coacem tarta cu ton pentru 20 de minute la 180 de grade, apoi o savurăm cu poftă, caldă, sau rece, cu ketchupul preferat.

Este și gustoasă și sățioasă, poate ține loc de orice masă, dar poate fi luată și la pachet.

 

 

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.