Am văzut acest gen de gogoși aerate umplute cu cremă caramel, cu ceva timp în urmă, la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani și le-am trecut pe lista de așteptare, așa că abia acum le-a venit rândul.
Băieții mei au zis că sunt cele mai bune gogoși pe care le-au mâncat vreodată. 🙂
Aluatul este asemănător cu cel folosit la eclere, deci gogoșile ies goale în interior și se pot umple cu orice cremă. Eu având niște caramel condensat de la Delatte.ro, l-am combinat cu mascarpone și a rezultat o delicioasă cremă caramel.
Se pot umple cu creme clasice: de ciocolată, de vanilie, de lămâie, în orice combinație vor fi perfecte.
Ingrediente
- 250 ml apă
- 75 g unt(72%)
- 200 g făină
- 1/4 linguriță sare
- 3 ouă medii
- ulei pentru prăjit
- Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 1 cutie caramel condensat(397 g)
- 1/4 linguriță sare
Porții: 20
Timp de preparare: 90 minute
Mod de preparare pentru rețeta de gogoși aerate umplute cu cremă caramel
Începem cu prepararea aluatului. Punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen.
Preparare cremă
Preparare gogoși aerate umplute cu cremă caramel
Dacă și voi adorați gogoșile, mai găsiți pe blog câteva rețete de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.