Este o reteta by Laura’s Sweets care m-a incantat si am preparat-o la multicooker.
Este veche, am adus-o de pe bucataras, ca acolo am o colectie mai mare de retete.
Diferenta intre reteta mea si a ei este marimea morcovilor, ea a folosit din cei mititei, ca deh, teroristii ei sunt micuti, eu am folosit din cei mari, ca pentru toristii mei :)))))))))))
Muah, Laura, multumesc pentru reteta!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 gr cartofi
- 4 morcovi mari
- 2+3 cepe galbene
- 1 capatana usturoi
- 750 gr carne tocata de vitel
- 1 ceasca orez
- 2 oua
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura sare
- 2 foi dafin
- 1 varf lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita cimbru maruntit
- 3 linguri ketchup de casa
- 1, 500 l apa
- 1 legatura patrunjel verde
[/ingredients]
Portii: 8;
Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Punem apa cu putina sare in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, setam functia FRY pentru 15 minute si fierbem perisoarele, inlaturand spuma care se formeaza deasupra.
Intre timp pregatim restul ingredientelor.
Curatam ceapa si o tocam solzisori, curatam cartofii si morcovii si ii taiem in cuburi, respectiv bucatele mai lungi, curatam usturoiul si il tocam rondele.
Dupa ce au fiert perisoarele, le punem intr-o sita la scurs, iar in vasul multicookerului, fara a-l clati, punem 2 linguri ulei si il punem la incins, apoi calim ceapa si usturoiul in el(tot pe programul FRY/10 minute).
Dupa expirarea timpului, iar ceapa devenind translucida, adaugam in vas cartofii si morcovii si turnam zeama de la perisoare, cat sa ii acopere.
Setam programul STEW pentru 30 de minute, inchidem capacul, iar pe la jumatatea timpului, adaugam perisoarele, ketchupul si asezonam cu condimente dupa gust.
La final, dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam patrunjelul tocat.
A iesit foarte buna aceasta tocanita, chiar au laudat-o baietii mei!
[/preparare]
6 comentarii
Aşadar până la urmă contează şi mărimea morcovului, nu? :-?? 😀 Faină şi inedită tocăniţa asta. Sincer, cum văd că ai postat şi murături lângă ea, aş mânca oricând cel puţin două porţii.
Vai, Padre, asa mult ma bucur cand poposesti si pe la "masa mea"! 😛
Te vad deseori pe la "alte mese" si nu pot sa nu ma intreb: "oare prearatele mele nu-s pe gustul lui?" :)))))))))))
Chiar ma bucur, sa stii!
Si daaaaa, conteaza marimea morcovului, ai vazut, daca Laura are teroristi mici si morcovii sunt micuti :))))
Multumesc de vizita si apreciere!
Mi-ai adus zambetul pe buze si chiar simteam nevoia. 🙂
Meri, intru pe pagina ta ori de câte ori îmi arată blogger că postezi, deci vina este a celor de la blogger dacă nu intru mai des, nu a mea. Şi asta cu preparatele pe gustul meu chiar nu ţine, doar ştii cât de mult apreciez cele pe care le găteşti/faci. Şi dacă nu mă crezi, ai să vezi la proxima întâlnire, că am să mănânc două porţii. :))))) Seară faină să fie la voi, cu cât mai mult zâmbet!
Bine, Padre, abia astept sa-mi demonstrezi cat mananci! :))
Seara faina si la casa ta si week-end placut in continuare!
Vai de mine Meri,ce bine arataaaa!!,cred ca este nemaipomenita!!
Tare buna a fost, Lulu drag! Multumesc de vizita! Pup!