Compot de dovlecei cu scorțișoară

de Maria Udrea
647 vizualizări
Compot de dovlecei cu scorțișoară

Dacă dispuneți și voi, ca și mine, de mulți dovlecei de grădină și sunteți în pană de idei ce să mai pregătiți din ei, nu ezitați să încercați această rețetă de compot de dovlecei cu scorțișoară și anason. Eu sunt tare încântată de gustul dovleceilor din compot, este asemănător cu cel al ananasului. Și siropul este foarte aromat și gustos.

Am tot preparat din dovlecei diverse aperitive, plăcinte sărate, supe și ciorbe, sau mâncăruri scăzute.

Am pus și la congelator după Această Rețetă. Dar am pus și câteva borcane de dovlecei în saramură – Vedeți Aici Rețeta!

Și mai găsiți pe blog o rețetă de mazăre cu dovlecei la borcan, pentru iarnă, pe care v-o recomand cu drag.

În sezonul rece doar desfacem borcanul, încălzim conținutul și am rezolvat una dintre mese. Dovleceii în saramură pot fi folosiți la salate, sau la diverse ciorbe, supe cremă, etc.

Cât despre cei de la congelator îi putem folosi la diverse aperitive și nu numai.

Rețetă de compot de dovlecei cu scorțișoară și anason

Pentru rețeta de față se pot folosi și dovlecei mai maturi. Li se îndepărtează coaja și semințele și sunt perfecți.

Iar pentru a prepara această rețetă de compot, m-a convins prietena mea Ina, de pe bucătăraș.ro.

Și bine a făcut pentru că am rămas plăcut surprinsă de gustul dovleceilor din compot, dar și de aroma siropului. Batoanele de scorțișoară și anasonul stelat au dat o aromă perfectă compotului.

Nu ezitați să încercați și voi rețeta, pentru că merită.

Iar pe blog, găsiți o colecție interesantă de rețete cu dovlecei, de unde vă puteți inspira. Doar trebuie să tastați în caseta de căutare cuvântul ”dovlecei” și le descoperiți.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Compot de dovlecei cu scorțișoară

Compot de dovlecei cu scorțișoară

Dacă dispuneți și voi, ca și mine, de mulți dovlecei de grădină și sunteți în… Sirop/Compot Compot de dovlecei cu scorțișoară European Printează
Porții: 5 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari de grădină
  • apă + 100 ml oțet
  • Pentru sirop:
  • 2,5 litri de apă
  • 750 gr zahăr
  • sucul de la 2 lămâi mari
  • 3 batoane de scorțișoară
  • 3 steluțe de anason

 

MOD DE PREPARARE

Începem prin a secționa dovleceii, a-i tăia în felii longitudinale și a le îndepărta coaja și semințele. Apoi tăiem feliile de dovlecei în cuburi potrivit de mari.

Punem cuburile într-un vas, adăugăm apă cât să fie bine acoperite și 100 ml de oțet. Lăsăm dovleceii în apa cu oțet cel puțin două ore. Acest procedeu ajută cuburile de dovlecei să rămână ferme în timpul procesului termic, dar și pe timpul depozitării compotului.

 

După acest interval de timp, pregătim siropul pentru compot. Punem 2,5 litri de apă la fiert împreună cu zahărul. Adăugăm batoanele de scorțișoară și steluțele de anason și fierbem siropul până se topește zahărul și se degajă aromele  de scorțișoară și anason.  Adăugăm cuburile de dovlecei bine scurse și le fierbem maxim 15 minute.

Între timp, sterilizăm borcanele bine spălate, în cuptor, la 180 de grade.

Punem compotul fierbinte în borcanele fierbinți și le sigilăm cu capacele din dotare.

Le lăsăm în cuptorul cald, cu focul stins, până se răcesc definitiv.  Apoi le putem trece în cămară, etichetate frumos.

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: