Pentru pofta de desert din timpul săptămânii, am preparat o rețetă de budincă de mere cu vanilie și lămâie, simplă și extrem de gustoasă.
Aveam câteva mere mari în fructieră care se cereau consumate, așa că le-am folosit la acest desert delicios, cu care i-am răsfățat pe cei dragi.
Pregătesc foarte des rețete de deserturi cu mere, pentru că avem o livadă mare la țară și mai tot timpul avem mere la dispoziție. În plus, ai mei sunt mari fani ai deserturilor cu mere.
Cel mai des le prepar rețeta de plăcintă cu mere și aluat fraged cu iaurt.
Și pentru că dispunem de foarte multe mere, toamna îmi asigur cămara și cu mere răzuite la borcan. Merele care au pete de alterare le conserv la borcan pentru mai târziu. Foarte bine îmi prind când vreau să fac un desert cu mere. Doar desfac borcanul și mai adaug scorțișoară și gata-i umplutura pentru plăcinte, tarte, sau alte prăjituri.
O rețetă mai deosebită care are succes garantat de câte ori o prepar, este rețeta de tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.
Rețetă de budincă de mere cu vanilie și lămâie
Pentru rețeta de față se pregătește un aluat ca de clătite, puțin mai consistent. Merele se feliază subțire și se țin câteva minute în apă cu zeamă de lămâie să nu oxideze. Apoi se amestecă cu aluatul și se coace budinca până se rumenește bine.
Am renunțat la aroma de scorțișoară, de data aceasta și am optat pentru vanilie și lămâie. A fost tare delicioasă, mai ales servită rece, de la frigider. Are o textură cremoasă și gust foarte aromat. Vă recomand cu mare drag rețeta!
Și dacă sunteți în căutarea mai multor rețete cu mere, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete. Doar trebuie să tastați în caseta de căutare cuvântul ”mere” și descoperiți rețetele.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

INGREDIENTE
- 1 kg mere
- 2 ouă mari
- 100 gr zahăr tos
- 50 gr zahăr vanilinat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 100 ml lapte
- 150 gr făină
- 10 gr praf de copt
- coaja și zeama de la 1 lămâie bio
- un praf de sare
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
MOD DE PREPARARE
Mai întâi spălăm bine merele apoi le feliem subțire cu ajutorul răzătoarei mandolină, sau al feliatorului de la robot. Nu este necesar să îndepărtăm coaja.
Punem într-un bol feliile de mere, apoi le acoperim cu apă rece amestecată cu zeama de la o lămâie mare, bio. Le lăsăm așa să nu oxideze până pregătim aluatul.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Topim untul și îl lăsăm la temperat. Amestecăm, într-un bol, ouăle cu un praf de sare, zahărul tos și cel vanilinat, până obținem o compoziție spumoasă.
Adăugăm coaja de lămâie răzuită foarte fin, esența de vanilie, untul topit și laptele și omogenizăm compoziția. Apoi încorporăm făina amestecată cu praful de copt.
Scurgem bine feliile de mere și le amestecăm cu aluatul de budincă. Întindem compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Lăsăm, apoi, budinca de mere cu vanilie și lămâie să se răcească, o scoatem din tavă și o pudrăm cu zahăr.
O porționăm și o servim rece, alături de un ceai cu gheață, o cană cu lapte, sau alături de cafea.
Este delicioasă!