Vafe cu dovlecei și brânză sărată

de Maria Udrea
0 comentarii
Vafe cu dovlecei și brânză sărată pe un suport de lemn, alături de legume și un ceainic

În plin sezon al dovleceilor de grădină, obișnuim să pregătim diverse gustări în care să-i includem, una dintre ele fiind aceste vafe cu dovlecei și brânză sărată.

Combinația de dovlecei cu brânză este foarte des întâlnită în preparatele culinare.  Cele două ingrediente își completează armonios gusturile și texturile. Ar mai avea nevoie doar de o pată de culoare și un plus de aromă, de la alte ingrediente. Mărarul verde, de exemplu, este ingredientul care le completează perfect. Și ceapa verde își găsește, cu succes, locul într-o astfel de combinație, chiar și usturoiul verde. Acestea, doar dacă ne gândim la cele mai simple combinații.

Una dintre cele mai simple combinații o puteți vedea la rețeta de tocinei de dovlecei cu mărar și usturoi.

Însă, cea mai des preparată rețetă cu dovlecei, în bucătăria noastră, este rețeta de dovlecei pane cu mujdei de usturoi.

iar cei mici preferă, detașat, rețeta de dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki.

Rețeta de vafe cu dovlecei și brânză sărată

Rețeta de față este destul de simplă atât ca mod de a combina ingredientele, cât și ca mod de preparare. Însă necesită puțină răbdare pentru timpul de coacere al vafelor. Din aceeași compoziție  puteți prepara și budincă, sau chec și clătite pufoase, dar și brioșe. Așadar, o astfel de rețetă se poate prepara în multe moduri. Fiecare alege varianta care îl atrage cel mai mult, varianta care i se pare mai apetisantă, sau mai aspectuoasă. Eu dacă dețin un aparat de vafe, îl folosesc destul de des pentru că ador formele preparatelor rezultate.

Găsiți pe blog mai multe astfel de variante și multe alte rețete cu dovlecei, de la aperitive, la ciorbe și supe, chiar și conserve. Doar trebuie să tastați în caseta de căutare cuvântul ”dovlecei” și le puteți descoperi.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Vafe cu dovlecei și brânză sărată pe un suport de lemn, alături de legume și un ceainic

Vafe cu dovlecei și brânză sărată

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 900 gr dovlecel răzuit
  • 500 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 3 ouă
  • 350 gr făină
  • 10 gr praf de copt
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță de busuioc uscat
  • 1/4 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/4 linguriță de chimen măcinat
  • 1 legătură de mărar verde

MOD DE PREPARARE

De menționat că dovlecelul răzuit a fost cântărit după scurgerea lichidului din el.

Amestecăm, într-un bol încăpător, dovlecelul răzuit și bine scurs cu brânzeturile sfărâmate, mărarul tocat și ouăle. Adăugăm praful de copt și, treptat, făina cernută și amestecăm bine compoziția.

Atenție la cantitatea de făină! Ne oprim din a adăuga făină atunci când obținem un aluat gros ca o smântână și necursiv. Cantitatea de făină nu este stas, se pune în funcție de textura compoziției rezultate după amestecarea celorlalte ingrediente.

După ce am încorporat făina, adăugăm mărarul tocat și condimentele și omogenizăm compoziția.

Pornim aparatul de vafe și când ledul corespunzător încălzirii acestuia se aprinde, adăugăm câte 1-2 linguri din compoziție în fiecare tăviță. Închidem aparatul și coacem vafele până se rumenesc frumos și devin crocante.

Sunt delicioase aceste vafe cu dovlecei și brânză sărate, atât simple cât și cu legume, sau tartinate cu diverse creme aperitiv.

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.