Conopidă gratinată în sos de roșii

de Maria Udrea
571 vizualizări
Conopidă gratinată în sos de roșii, într-o formă de copt de porțelan așezată într-un coș de nuiele împletit

Printre rețetele cu conopidă pe care le-am preparat și le-am îndrăgit instant, se numără și rețeta de conopidă gratinată în sos de roșii. Este ideală pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Rețeta este foarte simplă atât ca mod de preparare cât și din punct de vedere al listei de ingrediente.  Sosul de roșii îl putem prepara pe loc, după gust, sau putem folosi roșii deja conservate: pastă, bulion, ketchup, etc.

O altă rețetă cu conopidă pe care o adorăm este cea de conopidă pane. De fapt tot ce este preparat sub formă pane ne place mult: dovleceii pane, vinetele pane, dar mai ales pieptul de pui pane.

Și tot din categoria rețetelor cu conopidă ne mai place în mod deosebit rețeta de budincă de conopidă cu brânză. Combinația de brânză cu ouă și conopidă este chiar delicioasă. Iar dacă mai adăugăm și câteva condimente pentru gust și aromă, preparatul este chiar deosebit. Încercați-l și vă veți convinge.

Cum se prepară rețeta de conopidă gratinată în sos de roșii

Ca la majoritatea rețetelor cu conopidă, aceasta se va fierbe mai întâi în apă cu sare, dar pentru un timp scurt. Se fierbe atât cât să se pătrundă ușor. Apoi se scurge și se prepară la cuptor cu sos de roșii și cașcaval răzuit.  Atât timpul de fierbere al conopidei cât și cel de preparare la cuptor sunt destul de rapide. Este o mâncare pe care o putem prepara atunci când suntem în criză de timp.

Conopidă gratinată în sos de roșii, într-o formă de copt de porțelan așezată într-un coș de nuiele împletit Prezentare în furculiță o bucată de conopidă cu cașcaval în sos de roșii, luată din tava cu preparatul

Este gustoasă, mai ales servită cu pâine prăjită sau crutoane aromate. Noi am servit-o cu crutoane, pentru că le-am avut preparate pentru o supă cremă de conopidă. Vedeți aici și rețeta mea pentru crutoane aromate.

Dacă și vouă vă plac rețetele cu conopidă, găsiți mai multe pe blog, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de conopidă gratinată în sos de roșii.

Conopidă gratinată în sos de roșii, într-o formă de copt de porțelan așezată într-un coș de nuiele împletit

Conopidă gratinată în sos de roșii

Printre rețetele cu conopidă pe care le-am preparat și le-am îndrăgit instant, se numără și… Fără categorie Conopidă gratinată în sos de roșii European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 conopidă de mărime medie
  • 1,5 l de apă + 1 linguriță de sare
  • 450 gr sos concentrat de roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 100 gr de cașcaval afumat
  • 100 gr de mozzarella răzuită
  • 50 gr de parmezan
  • câteva frunze de busuioc
  • pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE

Mai întâi desfacem conopida în buchețele pe care le clătim bine cu apă rece. Apoi le punem la fiert în apă cu sare, pentru 7-8 minute, nu mai mult.

Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o formă de copt punem sosul de roșii și adăugăm în el usturoiul răzuit, frunze de busuioc și de pătrunjel, tocate. Dacă sosul nu este suficient de aromat, mai putem adăuga și cimbru, oregano, sau ce dorește fiecare.

Putem pune bulion diluat cu puțină apă, sau un ketchup dulce-picant. Adăugăm buchețelele de conopidă peste sosul de roșii și presărăm peste ele cașcaval răzuit amestecat cu mozzarella răzuită și parmezan, de asemeni, răzuit. Puneți fiecare combinația de brânzeturi preferate. O mâncare iese gustoasă atunci când o preparăm cu ingredientele pe care le preferăm.

Mai presărăm puțin pătrunjel verde și punem forma de copt la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai conopidei cu cașcaval în sosul de roșii Conopidă gratinată în sos de roșii, într-o formă de copt de porțelan așezată într-un coș de nuiele împletit

Este delicioasă această conopidă gratinată în sos de roșii servită caldă cât cașcavalul este moale și se întinde ca la pizza.

Prezentare în furculiță o bucată de conopidă cu cașcaval în sos de roșii, luată din tava cu preparatul

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: