Conopidă pane

de Maria Udrea
5 comentarii
Farfurie rustică cu bucăți de conopidă pane, una secționată

Nu ne-am prea împrietenit noi cu preparatele din conopidă, în afară de murături, dar rețeta de conopidă pane chiar ne place.

Conopida nu are un gust special, dar asezonată cu diferite condimente chiar este bună. Sub formă pane am preparat-o de multe ori, dar nu am postat rețeta pe blog pentru că mi se părea prea simplă, prea banală. Însă am văzut că se caută rețeta în perioada aceasta. Așa că i-am făcut loc și la mine pe blog.

Adevărul este că legumele preparate pane ne plac în mod deosebit, mai ales dovleceii. Vedeți aici și rețeta de dovlecei în crustă din fulgi de porumb cu sos tzatziki. Este preferata noastră și o preparăm foarte des, mai ales cu dovlecei de grădină.

O altă rețetă cu legume care ne place în mod deosebit este rețeta de vinete și dovlecei caprese.

Iar una dintre rețetele de murături în care folosesc conopida este cea de salată asortată de legume și fructe.

Cum se prepară rețeta de conopidă pane

Pentru rețeta de față, după ce curățăm conopida de frunze și cotor, o desfacem în buchețele. Clătim bine buchețelele de conopidă și le fierbem, în apă cu sare. Nu le fierbem complet ci doar cât să se pătrundă ușor. Farmecul acestor șnițele vegetale este interiorul ușor crocant. Folosim aceeași compoziție ca și la rețeta clasică de șnițele. Opțional, putem să le trecem și prin pesmet, sau prin fulgi de porumb. Noi le-am preferat simple.

Șnițele din conopidă pe o farfurie rustică

Dacă vă plac astfel de rețete găsiți pe blog mai multe de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de conopidă pane.

Farfurie rustică cu bucăți de conopidă pane, una secționată

Conopidă pane

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 conopidă mai mică
  • 1 litru de apă + 1 linguriță de sare
  • 3 ouă
  • sare și piper, după gust
  • 1 vârf de linguriță cu pudră de ghimbir
  • 1 vârf de linguriță cu pudră de nucșoară
  • 200 gr de făină
  •  150-200 ml de ulei

 

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea conopidei pe care o curățăm de frunze, o desfacem în buchețele și îndepărtăm cotorul. Clătim bine buchețelele de conopidă și le fierbem pentru 7-8 minute în apă cu sare. Apoi le lăsăm la scurs și la temperat.

Într-un bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Apoi, adăugăm și alte condimente preferate, sau chiar ierburi aromate. Noi suntem fani ghimbir și nucșoară, așa că am adăugat din acestea.

Amestecăm bine ouăle cu condimentele și mai adăugăm o lingură de făină, pentru consistență. Restul de făină o punem într-un bol.

Trecem, pe rând, buchețelele de conopidă prin făină, apoi prin compoziția de ouă. Le scufundăm în tigaia cu ulei încins și le rumenim frumos pe toate părțile la foc mediu spre mare. Scoatem buchețelele de conopidă pane pe prosoape de hârtie.

Colaj de poze cu pașii de preparare a conopidei sub formă pane Bucăți de conopidă pane pe o farfurie rustică cu furculițe roșii, alături de două solnițe și bucăți de conopidă proaspete Farfurie rustică cu bucăți de conopidă pane, una secționată

Servim conopida pane după preferințe: cu brânzeturi, cu sos de usturoi, sau alături de alte gustări delicioase.

Spor și poftă bună!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.