Sos de usturoi cu roșii și verdeață

de Maria Udrea
0 comentarii
Acest sos de usturoi cu rosii si verdeata, este sosul nostru preferat, în special vara, cu roșii de grădină, bine coapte și îl servim cu orice fel de friptură, pește și cartofi.

Acest sos de usturoi cu roșii și verdeață, este sosul nostru preferat, în special vara, cu roșii de grădină, bine coapte și îl servim cu orice fel de friptură, pește și cartofi.

Când nu am roșii, îl prepar și cu suc de roșii conservat, sau cu pastă de roșii și ardei. Este delicios și în aceste variante.

Îmi mai place in mod deosebit si acest sos de iaurt cu usturoi si castraveți. Este bun de-l servești simplu, pe pâine și este foarte răcoros și revigorant.

Găsiți pe blog mai multe rețeta de sosuri pe care le puteți încerca. Le descoperiți in secțiunea ”Sosuri”.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sos de usturoi cu roșii și verdeață.

Ingrediente

  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2-3 roșii de grădină, bine coapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf piper
  • sare după gust
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

 

Porții: 6

Timp de preparare: 10 minute

Mod de preparare pentru rețeta de sos de usturoi cu roșii și verdeață

Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă.
Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult ca la mujdei.
Adăugăm oțetul balsamic, pentru a mai diminua din usturime.
Decojim roșiile, le îndepărtăm cotoarele și le feliem in 4 sau 7.
Spălăm bine pătrunjelul, îl tocăm mai mărunt și îl trecem prin blender, împreună cu roșiile.
Amestecăm apoi pasta de roșii și pătrunjel cu usturoiul.
Potrivim gustul cu sare și piper și dăm sosul la rece, într-un vas acoperit, până în momentul servirii.
Pentru că am trecut roșiile prin blender, sosul este ușor spumos. Dar se pot adăuga roșiile tocate mărunt și atunci culoarea sosului va fi mai roșiatică, dar gustul este același.
Mie îmi place să servesc acest sos de usturoi cu roșii si verdeața și cu pâine prăjită.
Trec felia de pâine prăjită pentru 2-3 secunde prin sos și o savurez cu mare poftă.
Să vă fie de folos!
Sos de usturoi cu roșii

sos-de-usturoi-cu-rosii-8

 

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.