Acest sos de usturoi cu roșii și verdeață, este sosul nostru preferat, în special vara, cu roșii de grădină, bine coapte și îl servim cu orice fel de friptură, pește și cartofi.
Când nu am roșii, îl prepar și cu suc de roșii conservat, sau cu pastă de roșii și ardei. Este delicios și în aceste variante.
Îmi mai place in mod deosebit si acest sos de iaurt cu usturoi si castraveți. Este bun de-l servești simplu, pe pâine și este foarte răcoros și revigorant.
Găsiți pe blog mai multe rețeta de sosuri pe care le puteți încerca. Le descoperiți in secțiunea ”Sosuri”.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sos de usturoi cu roșii și verdeață.
Ingrediente
- 3 căpățâni de usturoi
- 2-3 roșii de grădină, bine coapte
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță oțet balsamic
- un praf piper
- sare după gust
- 1/2 legătură pătrunjel verde
Porții: 6
Timp de preparare: 10 minute
Mod de preparare pentru rețeta de sos de usturoi cu roșii și verdeață