Pizza rapidă pe felii de pâine este soluția ideală pentru atunci când ai casei poftesc la pizza și nu ai timp de frământat aluat.
Sau, mai bine zis, este perfectă pentru atunci când pofticioșii nu mai au răbdare să se dospească aluatul de pizza.
În plus, dacă avem o pâine veche, este ideal să o folosim la o astfel de pizza. Și rezolvăm problema risipei alimentare pentru care noi, românii, suntem adesea criticați.
Noi am avut o pâine toast care mai avea 2 zile până la expirare. Dar merge tare bine și cu o pâine de casă, de asemeni, învechită.
Din aceeași categorie de pizza vă mai recomand și Rețeta de pizza bread.
Rețetă de pizza rapidă pe felii de pâine
Pentru pizza de față, feliile de pâine vor fi unse cu un amestec de ouă și ketchup. Punem și ceva condimente: piper și oregano, sau busuioc.
Iar toppingul îl alege fiecare după preferințe.
Eu am pus felii de salam, felii de gogoșari, măsline negre, cașcaval afumat și mozzarella.
Mi-a lipsit busuiocul verde, că tare bine s-ar fi asortat mozzarella cu frunze proaspete de busuioc.
O altă rețetă rapidă de pizza pe care v-o recomand este Rețeta de pizza preparată la tigaie.
Însă favorita noastră a rămas Rețeta de pizza cu coroniță de cârnați.
Foarte bine s-au comportat feliile de pâine toast la această pizza. Au fost crocante pe margini și moi la interior, așa cum iese și aluatul clasic de pizza. Și sunt ideale așa subțiri, pentru cei care se feresc să consume multă pâine.
Sper să vă inspire și să vă fie de folos rețeta mea de pizza rapidă pe felii de pâine!
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- Pentru o tavă de 37 cm, diametrul:
- 8 felii de pâine toast
- 2 ouă
- 2 linguri cu ketchup
- sare și piper
- oregano uscat
- Pentru topping:
- 150 gr salam săsesc
- 5 felii de gogoșari în oțet
- 50 gr măsline negre
- 100 gr cașcaval afumat
- 100 gr mozzarella
- 1 ou
- ketchup pentru servit
MOD DE PREPARARE
Iată cât de simplu și ușor preparăm pizza rapidă pe felii de pâine!
Mai întâi pornim cuptorul la 200 de grade.
Feliem subțire salamul și cașcavalul afumat. Mozzarella o dăm pe răzătoare.
Feliem și bucățile de gogoșari, iar măslinele, dacă sunt mici, le lăsăm întregi.
Amestecăm într-un bol cele două ouă cu sare, piper, oregano și ketchup.
Așezăm feliile de pâine în tavă, încercând să acoperim toată suprafața tăvii. Acolo unde rămân goluri, le umplem cu bucăți rupte din feliile de pâine.
Cu ajutorul unei pensule de patiserie ungem blatul din felii de pâine cu amestecul de ouă, ketchup și condimente.
Presărăm mozzarella răzuită peste acestea și așezăm restul ingredientelor deasupra.
Mai amestecăm un ou cu un praf de sare și îl împrăștiem deasupra pizzei.
Coacem pizza pentru 15-16 minute, la 200 de grade, sau până se gratinează și se rumenește frumos la suprafață.
O servim cu ketchupul preferat: dulce, sau picant.
Acestea fiind spuse, vă doresc spor la preparat pizza rapidă pe felii de pâine și poftă bună la savurat!