25
Tot din seria clatitelor preparate la Panini Maker Breville, am incercat si combinatia banane+ mac si aroma de lamaie.
Au fost delicioase si s-a cerut bis a doua zi.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 banane
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri ulei de masline
- coaja si zeama de la o lamaie
- 200 ml chefir
- 1/2 plic praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 varf cutit sare
- 3 linguri mac
- 250 gr faina
[/ingredients]
Portii:10;
Timp de preparare: 40 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Decojim bananele, le rupem in bucati si le punem in vasul blenderului
Adaugam peste le zeama de la o lamaie si le pasam bine.
Mixam ouale cu sarea si zaharul, apoi adaugam uleiul si compozitia de banane.
Dizolvam bicarbonatul si praful de copt in chefir si turnam imediat kefirul peste compozitia de clatite, omogenizam bine totul, adaugam si coaja de lamaie rasa fin, apoi incorporam treptat macul si faina.
Lasam compozitia la odihnit 10 minute, apoi conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam invitatia la prepararea primei clatite, prin aprinderea ledului verde.
Cu un polonic turnam compozitia la centrul placutei inferioare a aparatului, nivelam usor si inchidem capacul.
Asteptam din nou aprinderea ledului verde si gata-i clatita.
Transferam clatita pe platou si imediat o intindem pe urmatoarea si tot asa pana epuizam aluatul.
Sunt foarte aromate, se simte si gustul bananelor si lamaia, iar macul se rontaie placut in dinti 🙂
Nu mai este nevoie sa fie umplute cu altceva, se pot consuma ca atare, pentru ca sunt tare bune.
Adaugam peste le zeama de la o lamaie si le pasam bine.
Mixam ouale cu sarea si zaharul, apoi adaugam uleiul si compozitia de banane.
Dizolvam bicarbonatul si praful de copt in chefir si turnam imediat kefirul peste compozitia de clatite, omogenizam bine totul, adaugam si coaja de lamaie rasa fin, apoi incorporam treptat macul si faina.
Lasam compozitia la odihnit 10 minute, apoi conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam invitatia la prepararea primei clatite, prin aprinderea ledului verde.
Cu un polonic turnam compozitia la centrul placutei inferioare a aparatului, nivelam usor si inchidem capacul.
Asteptam din nou aprinderea ledului verde si gata-i clatita.
Transferam clatita pe platou si imediat o intindem pe urmatoarea si tot asa pana epuizam aluatul.
Sunt foarte aromate, se simte si gustul bananelor si lamaia, iar macul se rontaie placut in dinti 🙂
Nu mai este nevoie sa fie umplute cu altceva, se pot consuma ca atare, pentru ca sunt tare bune.
[/preparare]