19
Lasam compozita de clatite la odihnit, 30 de minute, daca avem rabdare si nu ne grabim, sau daca nu este prea mare, pofta celor din jur :))
Cu aceasta crema am umplut o parte din clatite, restul le-am umplut cu gem sau finetti, dupa preferintele fiecaruia.
Mie mi-au rezultat 20 de clatite, iar tigaile mele au diametrul de 24 cm.
Eu cred ca merita incercate aceste delicioase Clatite cu aluat oparit umplute cu mere in sos caramel, asa ca va urez spor si pofta buna!
M-am jucat putin cu aluatul de clatite, am vrut sa ies din clasic, sa incerc si alta textura, asa ca am preparat Clatite cu aluat oparit umplute cu mere in sos caramel.
La gust nu-i diferenta, pentru ca ingredientele sunt aceleasi, dar textura este diferita, mai densa, dar in acelasi timp pufoasa.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Pentru aluat:
- 3 oua
- 3 linguri cu varf zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 300 ml lapte
- 300 ml apa minerala
- 50 gr unt
- aprox. 350 gr faina
- un varf cutit sare
- 1 plic praf de copt
- Pentru umplutura: mere in caramel
- 3 linguri zahar
- 3 mere
- 1 lingurita cacao
- 1 lingura faina
- 100 gr unt
- 100 ml lapte
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit sare
- In plus:
- putin ulei pentru uns tigaile
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregatim aluatul pentru Clatite cu aluat oparit umplute cu mere in sos caramel.
Punem 100 gr faina intr-un bol.
Untul+ 100 ml lapte, le punem pe foc si le lasam pana la atingerea punctului de fierbere si topirea untului, apoi le turnam fierbinti peste faina din bol, mestecand energic.
Dam compozitia la rece, dar nu lasam sa se raceasca definitiv, sa ramana putin calduta.
Intr-un alt bol, mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare, apoi diluam cu restul de lapte si amestecam cele doua compozitii.
Diluam din nou amestecul de compozitii cu apa minerala, apoi adaugam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si ne oprim cand obtinem o compozitie groasa ca un iaurt de baut.
Untul+ 100 ml lapte, le punem pe foc si le lasam pana la atingerea punctului de fierbere si topirea untului, apoi le turnam fierbinti peste faina din bol, mestecand energic.
Dam compozitia la rece, dar nu lasam sa se raceasca definitiv, sa ramana putin calduta.
Intr-un alt bol, mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare, apoi diluam cu restul de lapte si amestecam cele doua compozitii.
Diluam din nou amestecul de compozitii cu apa minerala, apoi adaugam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si ne oprim cand obtinem o compozitie groasa ca un iaurt de baut.
Lasam compozita de clatite la odihnit, 30 de minute, daca avem rabdare si nu ne grabim, sau daca nu este prea mare, pofta celor din jur :))
Punem in tigaile incinse si unse cu putin ulei, cate un polonic de compozitie si coacem clatitele pe o parte si pe cealalta cate un minut, sau pana se rumenesc frumos.
Eu am lucrat la doua tigai teflonate, pe care le-am uns cu ulei, dupa coacerea a 3-4 clatite.
Eu am lucrat la doua tigai teflonate, pe care le-am uns cu ulei, dupa coacerea a 3-4 clatite.
Pregatim merele in sos caramel.
Curatam merele de cotoare si eventualele stricaciuni si le feliem.
Presaram peste el scortisoara.
Zaharul il caramelizam la foc moale, amestecand continuu sa nu se arda.
Cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste zaharul diluat complet, amestecand energic sa se omogenizeze, apoi adaugam laptele fierbinte in care am adaugat putina sare si am topit untul.
Amestecam de cateva ori in compozitia formata, apoi adaugam merele si le amestecam usor in crema.
Presaram peste el scortisoara.
Zaharul il caramelizam la foc moale, amestecand continuu sa nu se arda.
Cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste zaharul diluat complet, amestecand energic sa se omogenizeze, apoi adaugam laptele fierbinte in care am adaugat putina sare si am topit untul.
Amestecam de cateva ori in compozitia formata, apoi adaugam merele si le amestecam usor in crema.
Cu aceasta crema am umplut o parte din clatite, restul le-am umplut cu gem sau finetti, dupa preferintele fiecaruia.
Mie mi-au rezultat 20 de clatite, iar tigaile mele au diametrul de 24 cm.
Eu cred ca merita incercate aceste delicioase Clatite cu aluat oparit umplute cu mere in sos caramel, asa ca va urez spor si pofta buna!
[/preparare]
4 comentarii
am primit de data asta unde trebuie reteta de la tine, nu a mai intrat in spam.
superok. Probabil s a remediat mica problema de la sine.
calde salutari,
aurelia
Ma bucur ca s-a remediat problema! 🙂 Te pup!
Vaaai, cat de bine arata!!! Asa pofta mi-ai facut, cred ca visez la noapte numai clatite 😛
Pupici :*
Foarte interesanta ideea cu aluatul oparit, si fiindca imi plac mult clatitele, am sa o testez 🙂