Cușcuș cu carne tocată și legume la cuptor

de Maria Udrea
3 comentarii
Porție de cușcuș cu carne tocată și legume la cuptor alături de vasul cu preparatul, roșii cherry și un bol cu mozzarella răzuită

Dacă vă place cușcuș-ul și vreți să experimentați mai multe rețete în care să-l includeți, poate vă inspiră și rețeta mea de cușcuș cu carne tocată și legume la cuptor.

Cușcușul este un tip de granule fine din făină de grâu dur, folosite în special în bucătăria nord-africană, dar și în Orientul Mijlociu și unele regiuni mediteraneene. Se obține prin umezirea făinii de grâu și modelarea acesteia în bile mici, care sunt apoi uscate.

Cușcușul instant, care se găsește cel mai des în magazine, este deja prefiert și uscat. Așa că trebuie doar să fie hidratat. Se toarnă apă fierbinte sau supă peste el, se acoperă câteva minute și se afânează cu o furculiță.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de brioșe aperitiv cu carne tocată și cușcuș. Este ușor asemănătoare cu cea de azi, dar cu alte ingrediente și alt aspect.

Sau poate vă tentează să încercați și rețeta de salată, din cușcuș cu legume și carne de pui. Este o rețetă pe care o puteți adapta după propriul gust.

Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cușcuș cu carne tocată și legume la cuptor.

Ingrediente

  • 250 gr cușcuș
  • apă în proporție de 3:1 față de cușcuș
  • sare
  • 750 gr carne tocată amestec
  • 350 gr ciuperci feliate
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 ardei copți
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • măghiran
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 3 ouă
  • 75 gr cașcaval
  • În plus:
  • 20 gr unt
  • 2-3 bucăți roșii deshidratate

Porții: 4;
Timp de preparare: aproximativ 90 minute

Mod de preparare cușcuș cu carne tocată și legume la cuptor

Pregătim ingredientele.

Punem apă la fiert cu puțină sare, iar când începe să fiarbă adăugăm cușcușul. Îl lăsăm să fiarbă până când absoarbe toată apă, apoi îl dăm la rece.
Între timp curățăm și tocam mărunt, legumele. Scurgem ciupercile de apă și le tocam mai mărunt.
Punem uleiul la încins și adăugăm mai întâi ceapa și morcovul, iar după câteva minute ciupercile. Presăram puțină sare peste ele, cimbru, piper și măghiran și acoperim vasul.

Le lăsăm să se înăbușe la foc mic spre mediu până sunt bine pătrunse, apoi adăugăm usturoiul, ardeiul și carnea tocată.
Amestecăm din când în când cu o paleta să se pătrundă și carnea uniform.
Presăram din nou condimente, inclusiv boia de ardei și lăsăm vasul pe foc până când carnea este bine preparată.
Stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat.

Asamblăm cușcuș cu carne tocată și legume pentru cuptor

Lăsăm ingredientele să se răcească ușor, apoi peste carnea tocată adăugăm un ou întreg și două gălbenușuri, iar peste cușcuș, adăugăm două albușuri bătute spumă.

Ungem o formă termorezistentă cu unt, așezăm jumătate din cușcuș, apoi carnea tocată și legumele și deasupra acoperim cu cușcuș.

Radem cașcavalul deasupra, așezăm și câteva bucăți de roșii deshidratate și dăm vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Servim mâncarea cu ketchup și legume proaspete, sau cu o salată de murături.

Este delicioasă și foarte consistentă!

Și tot din categoria mâncărurilor cu cușcuș mai puteți încerca și rețeta de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Această rețetă conține o combinație de ingrediente gustoase și sănătoase, perfecte pentru o zi de post și nu numai.

3 comentarii

Lubita Iancu 23 June 2015 - 15:53

Mmmm ce bunatate ai facut Merisorule si ce cus-cus frumos si bobos ai gasit!! eu nu am vazut nicaieri cu bobul asa mare.
Pup harnicutzo!

Răspuns
Maria Udrea 24 June 2015 - 5:20

Multumesc, Lulu, pup si eu!
Am pus o poza cu tipul de cus-cus folosit. Eu numai din asta mare am luat.

Răspuns
Catalina - Le blog de Cata 1 February 2016 - 14:24

originala reteta Merisor si cred ca foarte buna

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.