Salată de cuscus cu legume și carne de pui

de Maria Udrea
0 comentarii
Salată de cuscus cu legume și carne de pui

Dacă tot am primit spre testare atâtea produse de la Sano Vita, am dat startul rețetelor cu această delicioasă salată de cuscus cu legume și carne de pui.

Am folosit, ca ingrediente de bază, cuscus și amestec de legume uscate.

Ambele ingrediente mi-au satisfăcut pretențiile, din punct de vedere al calității.

Acest cușcuș Sano Vita, are bobul mai fin, dar mai gustos decât cel cu bobul mare, părerea mea.

Iar acest amestec de legume, este pur și simplu natural, fără acele E-uri de care ne este foarte teamă.

Salată de cușcuș cu legume și carne de pui

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru 4 porții:
  • 100 g cuscus 
  • 125 ml apă
  • 1 linguriță amestec de legume uscate 
  • 1/4 linguriță sare
  • 150 g roșii cherry
  • 1 castravete
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 legătură ridichi roșii
  • câteva frunze de salată verde
  • Pentru dressing
  • 1 lingură ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie, mică
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • Pentru friptura de pui:
  • 1 kg copănele de pui
  • 600 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparăm mai întâi friptura pentru această salată de cuscus cu legume și carne de pui

Stropim carnea de pui cu zeamă de lămâie și ulei de măsline și o masăm bine.
O condimentăm cu sare și piper, după gust și o așezăm într-o tavă unsă cu puțin ulei.
O dăm la cuptor, la 150 de grade și o lăsăm până se rumenește bine, întorcând-o din când în când, de pe o parte pe cealaltă.
O păstrăm apoi la loc cald, până este gata salata.

Preparare cuscus

Punem cuscusul, cu măsură, într-un vas.
Punem apa la fiert și adăugăm sarea și legumele uscate în ea.
O lăsăm pe foc pentru 2 clocote, apoi o adăugăm peste cuscus și amestecăm intens, pentru a se umezi toate bobițele.
Acoperim vasul cu un capac și lăsăm așa cuscusul la hidratat, până se răcește. Îl mai amestecăm din când în când.

Preparare salată de legume

Spălăm bine legumele, le scurgem, apoi le feliem.
Roșiile cherry, au mers tăiate în sferturi.
Castravetele, tăiat în patru pe lungime, apoi feliat subțire, ridichile tăiate în jumătăți, apoi feliate subțire.
Ceapa, rondele, ardeiul în cuburi, dar fiecare le taie după cum preferă, nu este o regulă la această salată.
Pentru dressing, amestecăm uleiul de măsline cu zeama de lămâie, adăugăm oregano uscat, sare după gust și stropim legumele cu el.
Amestecăm cușcușul hidratat cu salata de legume și o servim cu friptura de pui.
Este foarte gustoasă și sățioasă această Salată de cuscus cu legume și carne de pui, potrivită pentru orice masă din zi!
Și țin să mulțumesc celor de la Sano Vita pentru produsele lor naturale, care ne ajută să avem un stil de viață mai sănătos!
Vi le recomand cu toată încrederea!
Salată de cuscus cu legume și carne de pui

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.