Aveam de mult în plan rețeta Plăcintă cu pește și piure de cartofi, de când am văzut într-o emisiune TV ceva asemănător și mi-am dat seama că va fi fix pe gustul nostru.
Nu am reținut mot a mot rețeta, însă nici nu trebuie, rețetele se adaptează după gusturile fiecăruia, mereu spun asta.
Și pentru că am primit spre testare niște conserve de pește delicioase din brandul EVA de la Podravka, însoțite de niște condimente complementare, am testat câteva în această Plăcintă cu pește și piure de cartofi.
S-au potrivit perfect în combinație cu restul ingredientelor, dar n-aveau cum altfel, pentru că sunt bune rău servite și simple.
În perioada următoare voi genera și un concurs pe pagina de facebook ”Merisor si retetele ei”, cu un premiu generos ce va conține astfel de conserve și condimente.
Ingrediente
- Pentru piureul de cartofi:
- 1 kg cartofi albi
- apă
- 1/2 linguriță sare
- 100 g unt cu 82% grăsime
- 2 lingurițe condimente pentru cartofi de la Podravka
- Pentru umplutură:
- 1 fir mare de praz
- 700 g legume mexicane, congelate
- 1 conservă file de hering în sos tomat, EVa – Podravka
- 1 conservă file de hering în ulei vegetal, EVa – Podravka
- 1 conservă ton în ulei, EVA – Podravka
- 1 conservă ton în brie, EVA – Podravka
- 2 lingurițe condimente pentru pește
- 200 g pastă de roșii cu ardei copți
- 100 g cașcaval
Porții: 8
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni formă de copt: 25/25 cm
Mod de preparare
Pregătim piureul de cartofi.
Pregătim umplutura pentru rețeta Plăcintă cu pește și piure de cartofi.
Asamblare și coacere Plăcintă cu pește și piure de cartofi.
Dacă vă plac rețetele mele, le puteți urmări și pe pagina de facebook Merisor si retetele ei pe care o puteți aprecia cu un like și puteți adera la grupul aferent acesteia Retete pentru toate gusturile.