De la un timp ne place mult salata din icre de hering preparata in casa, fix dupa gustul nostru.
Cu multa zeama de lamaie si apa minerala, sa-i mai atenueze din gustul intens de icre.
O prefer cu miez de paine in loc de gris, nu-mi place gustul grisului in aceasta salata.
Si iese mai pufoasa cu miez de paine, cea cu gris iese mai densa.
Ingrediente
- 100 gr icre sarate de hering
- 2 felii de paine alba
- 200 ml lapte
- 400 ml ulei
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri apa minerala
- Pentru ornat:
- ceapa rosie
- lamaie
- masline
Mod de preparare
Pregatim mai intai ingredientele
Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte.
Eu am folosit paine alba, obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm.
Este bine ca painea sa fie de o zi sau doua, ca sa o putem sfarama.
Tocam cepa solzisori, cat de mici.
Stoarcem lamaia cu dispozitivul special.
Preparare salata din icre de hering
Scurgem bine de tot miezul de paine si il sfaramam intr-un bol.
Adaugam icrele peste el si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena, apoi incepem sa picuram ulei si mixam energic, ca la maioneza.
Cand pasta de icre incepe sa devina ferma, adaugam si cate putina apa minerala și cate putina zeama de lamaie.
Apa minerala o face mai cremoasa, dar ii mai si atenueaza gustul intens de icre.
Punem ulei atat cat sa obtinem o pasta tartinabila si usor cremoasa.
Gustam din cand in cand salata din icre de hering, pentru a ne da seama daca mai necesita, sau nu, ulei.
Curatam ceapa si fie o dam pe razatoare, fie o tocam marunt, apoi o adaugam peste pasta de icre.
La final, potrivim gustul salatei cu zeama de lamaie si mai adaugam cativa stropi de apa minerala.
Spor si pofta buna!