37
Pentru o gustare dintr-o zi de post cu dezlegare la pește este chiar perfectă această pastă de hering cu țelină și ceapă roșie. Și am adăugat, pentru un plus de gust și o lingură de icre tot de hering, pentru că le pregătisem și pe acestea.
A ieșit un aperitiv chiar foarte gustos cu așa combinație de ingrediente! Și țin să mulțumesc prietenilor de la Podravka România pentru minunatele conserve de hering pe care le-am folosit din gama Eva: File de hering în ulei vegetal și File de hering în sos tomat!
Din aceeași categorie de rețete cu pește, mai găsiți pe blog și:
Rețeta Pastă din pește afumat cu murături;
Rețeta Pate de somon afumat ușor picant;
Ingrediente
- 1 conservă de hering în ulei(100 gr)
- 1 conservă de hering în sos de roșii(100 gr)
- 1/2 rădăcină de țelină, mai mică
- 1 lingură icre de hering
- 1 ceapă roșie
- sare, după gust
- piper cu lămâie, după gust
- zeamă de lămâie, după gust
- 1/2 legătură de mărar
Mod de preparare
Iată cât de simplu preparăm Rețeta Pastă de hering cu țelină și ceapă roșie!
Mai întâi curățăm țelina, o clătim în apă rece, o tăiem cuburi și o punem la fiert în apă cu puțină sare. O lăsăm să fiarbă până se pătrunde bine și se poate pasa. O scurgem, o lăsăm la răcit, apoi o pasăm.
Desfacem cele două conserve de hering și le scurgem de lichid. De la cea în sos de roșii, păstrăm și puțin sos de roșii, pentru un plus de gust.
Curățăm ceapa roșie și o tocăm cât mai mărunt.
Spălăm mărarul verde și îl tocăm mărunt.
Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și adăugăm și icrele.
- Vedeți AICI o rețetă de icre de hering!
Pasăm amestecul de ingrediente cu mixerul, sau cu blenderul până obținem o pastă omogenă.
Potrivim gustul pastei de hering cu sare, piper cu lămâie și zeamă de lămâie.
Servim delicioasa pastă de hering cu țelină și ceapă roșie în cupe de ardei, sau de roșii, castraveți, sau pur și simplu cu pâine prăjită.
Este foarte gustoasă în orice combinație!