O combinatie absolut delicioasa si foarte consistenta in aceasta reteta de paste spatzle cu sos de ciuperci si parmezan. M-am inspirat pentru acest preparat delicios de la un bucataras drag mie, care a postat reteta pe site-ul bucataras.ro. Am stiut din start ca va fi pe gustul nostru, asa ca nu am stat mult pe ganduri si am preparat reteta.
Eu am modificat pe ici pe colo ingredientele si cantitatile, dar rezultatul final ne-a placut tare mult.
Multumesc, Rux drag, pentru inspiratie si pentru ca mi-ai facut pofta cu reteta ta!
O alta reteta de paste pe care v-o recomand de pe blog este reteta de tagliatelle cu chiftele in sos de zacusca. Este absolut delicioasa, perfecta pentru un pranz satios.
Si tot din categoria retetelor cu paste, va mai recomand de pe blog si reteta de paste cu oua si cascaval – Frittata cu paste. Este una dintre preferatele baietilor mei.
Dar mai gasiti pe blog si alte retete cu paste de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de spatzle cu sos de ciuperci si parmezan.
Ingrediente
- 500 g spatzle cu ou
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- 2 căței de usturoi
- 100 g unt
- 1 lingurita de ulei
- 100 g parmezan
- 5 linguri cu varf, smantana
- sare
- piper
- cimbru
- 250 g bacon
- 1/2 legătură de mărar
Mod de preparare pentru reteta de spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Curatam si tocam ceapa solzisori, curatam usturoiul si il tocam rondele. Le punem la calit in 50 g unt, topit in uleiul infierbantat. Presaram putina sare si le lasam sa se caleasca pana cand se patrund bine, amestecandu-le sa nu se arda. Untul adaugat va oferi ingredientelor un plus de gust, dar si de cremozitate.
Adaugam ciupercile spalate, sterse bine si taiate in bucati mai mici. Le lasam si pe acestea la preparat aproximativ 20-30 de minute pana cand sunt bine preparate, iar sucul lasat de ele scade consistent.
Le condimentam cu sare, piper, dar si putin cimbru, dupa gust. Apoi adaugam smantana, 75 g parmezan, le amestecam bine si le mai lasam pe foc 6-8 minute.
Dupa stingerea focului adaugam mararul tocat marunt.
NOTA
Sarea trebuie adaugata peste ceapa din tigaie, de la inceput, pentru a ajuta ceapa sa-si degaje gustul dulceag. Se poate adauga si o lingurita de zahar si asa vom obtine un gust placut de ceapa caramelizata.
Sper sa va placa si sa va fie de folos reteta mea de spatzle cu sos de ciuperci si parmezan!
2 comentarii
Ce fain arata! Mi s-a facut o pofta!!!!!
Hai la masa! 😀 Pup!