Prajitura cu foi caramel si crema de branza

de Maria Udrea
4 comentarii
Prajitura cu foi caramel si crema de branza

O combinatie chiar minunata in aceasta prajitura cu foi caramel si crema de branza !

Ca imi plac foile caramel coapte pe dosul tavii am mai zis.
Asa ca m-am gandit sa le asortez de data aceasta cu o crema de branza cu piersici dintr-un compot buuuun, de la Sun Food.
Mergeau si niste caise, dar n-am avut, insa a iesit tare buna si cu piersicile.

Ingrediente

  • Pentru 3 foi:
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 g unt(82%)
  • 2 oua
  • sare
  • 850-900 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • Pentru crema:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 820 g compot de piersici de Sun Food Fructe si Legume
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • sare

Timp de preparare: 50 minute;
Portii: 24;
Dimensiuni tava: 28/40 cm

Mod de preparare prajitura cu foi caramel si crema de branza

Preparare foi caramel

Caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugamlaptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie.
Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la rece.
Aducem untul la temperatura camerei si il lasam sa se inmoaie bine, apoi il spumam cu putina sare, adaugam ouale si amestecam bine.
Peste acest amestec, adaugam siropul de zahar ars, bicarbonatul stins in otet, apoi incorporam treptat faina.
Framantam un aluat nelipicios si usor moale, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il impartim in trei.

Intindem fiecare parte de aluat pe masa infainata, in cate o foaie cat dimensiunea tavii, o rulam pe sucitor si o transferam pe dosul tavii.

Coacem fiecare foaie cate 5-6 minute la 180 de grade.

Preparare crema de branza cu piersici din compot

Amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta si putina sare, apoi o mixam impreuna cu mascarponele, cateva minute.

Scurgem piersicile din compot, le taiem in cuburi mai micute si le adaugam in crema, cu grija sa nu le strivim.

Asamblare prajitura cu foi caramel si crema de branza

Impartim crema in doua si o intindem intre foile caramel.

Acoperim prajitura cu folie, adaugam niste greutati deasupra sa se preseze bine si o dam la rece cateva ore, pana cand foile se fragezesc si prajitura se poate portiona frumos.

O ornam cu zahar pudra si o savuram cu placere, alaturi de cafea sau ceai, dar va spun ca merge foarte bine si cu o cana de iaurt, nefiind prea dulce.

Sper sa va fie de folos reteta mea de prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot!

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

4 comentarii

Pr.Victor 27 September 2015 - 15:11

Că-mi place caramelul o ştie toată lumea, indiferent sub forma în care-i preparat şi prezentat, dar o prăjitură din asta ar fi numai bună la ceas de seară. Ştii de ce-mi plac prăjiturile astea, la metru, cum le zic eu, că-s spornice şi-ţi poţi tăia o linie de la cap la cap fără să faci prea mare deranj. 😀 :)))
Faină treabă!

Răspuns
Maria Udrea 27 September 2015 - 16:54

Padre, ce haios esti! :))))
Cica iti poti taia o linie de la un cap la altul :)))
Seara buna, Padre si multam de vizita si apreciere! >:D<

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 28 September 2015 - 5:14

O minunatie de prajiturica aici la tine.Te pup cu drag!

Răspuns
Maria Udrea 28 September 2015 - 6:58

Multumesc, draga mea! Pupici si de la mine!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.