Tocană de miel cu cartofi și dovlecel

de Maria Udrea
0 comentarii

Am preparat o tocană de miel cu cartofi și dovlecel tare bună. Am folosit oase de miel, pe care mai întâi le-am marinat în sos de soia și alte ingrediente, cu ajutorul caserolei de marinare al aparatului de vidare Food Saver și a ieșit tare, tare gustoasă.

Ingrediente

  • 600 g oase de miel bine împănate cu carne
  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi de dafin
  • 200 g pastă de roșii
  • pătrunjel verde
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei gras, roșu
  • Pentru marinată:
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 400 ml apă minerală
  • un praf ghimbir
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce

Porții: 4; Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare pentru rețeta de tocană de miel cu cartofi și dovlecel

Preparăm mai întâi marinada

Amestecăm oțetul balsamic cu sosul de soia, adăugăm condimentele și sarea și cu acest amestec masăm bine carnea de pe oase, apoi punem oasele în caserola pentru vidare.
Completăm cu apă minerală, atât cât să fie oasele acoperite și închidem imediat capacul, să nu aibă timp apa minerală să iși piardă aciditatea.
Conectăm caserola la aparatul de vidat Food Saver, prin intermediul cablului, comutăm butonul caserolei pe poziția pentru vidare și pornim vidarea caserolei.
Repetăm vidarea încă odată, pentru ca efectul să fie unul maxim, apoi rotim butonul de pe caserola spre poziția închis și dăm caserola la frigider pentru maxim o oră.

Cum preparăm tocană de miel cu cartofi și dovlecel

După acest interval, scoatem oasele din marinată, le scurgem ușor și le rumenim pe toate părțile în ulei încins.
Le dăm apoi deoparte și în locul lor, în ulei, adăugăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, curățate și tocate în cuburi, respectiv rondele.
Le înăbușim bine sub capac, picurând și puțin din marinată, iar când sunt ușor pătrunse, adăugăm cartofii curățați și tocați în cuburi mai mari, precum și dovlecelul, tocat tot în bucăți mai mari.
Completăm cu apă fierbinte, până când legumele sunt acoperite și le lăsăm să fiarbă la foc mic până sunt ușor pătrunse.
Adăugăm apoi pasta de roșii și după câteva minute, potrivim gustul de sare și condimente.
Adăugăm oasele de miel rumenite, foile de dafin și usturoiul tocat mărunt, precum și ardeiul tocat în cuburi.
Mai lăsăm tocana pe foc 10-15 minute, iar la final, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
A ieșit foarte bună, ușor dulceagă, ușor acrișoară și potrivit de condimentată.

NOTĂ

Pe parcursul preparării tocăniței, se mai adaugă câte puțin și din soluția de marinare, dar cu măsură.
Să vă fie de folos!

 

tocana-miel-cartofi-dovlecel-1 tocana-miel-cartofi-dovlecel-2 tocana-miel-cartofi-dovlecel-4 tocana-miel-cartofi-dovlecel-5

tocana-miel-cartofi-dovlecel-6 tocana-miel-cartofi-dovlecel-7

tocana-miel-cartofi-dovlecel-8 tocana-miel-cartofi-dovlecel-9

tocana-miel-cartofi-dovlecel-11

Găsiți pe blog mai multe rețete cu carne de miel, dar și rețete în care am folosit aparatul de vidat.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.