Guguluf cu banane

de Maria Udrea
0 comentarii

Tot aruncam bananele care se înnegreau, pentru că nu le mai mânca nimeni, până când am văzut că multe persoane folosesc aceste banane la diverse preparate dulci.
Așa că am încercat și eu să le includ în acest guguluf.
Îmi era teamă că se vor înnegri și vor colora urât preparatul, de aceea nu le-am folosit până acum.
Într-adevar au dat o culoare închisă gugulufului, dar a ieșit tare aromat și s-a mâncat imediat.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 3 banane bine coapte
  • 4 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri ulei
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr făină
  • 15 gr unt pentru uns forma
  • zahăr pudră pentru ornat

[/ingredients]
Porții: 16; Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Decojim bananele, le rupem și le punem într-un blender.
Adăugăm peste ele smântâna, gălbenușurile și uleiul și le blenduim până se omogenizează.
Albușurile le mixam spumă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat zahărul mixând în continuare până se formează o bezea tare.
Amestecăm cele două compoziții, punând albușurile peste compoziția de banane și mixând ușor, apoi adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt.
Ungem o formă de guguluf cu unt din belșug, punem compoziția în ea și o dăm la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
După coacere răsturnăm guguluful pe un platou și îl lăsăm să se răcească, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.
Eu nu am mai adăugat alte esențe, pentru că am vrut să se simtă aroma bananelor, dar se pot adăuga după preferințele fiecăruia.

Pot să spun că m-a cucerit acest guguluf cu banane, atât de gustos și aromat.

Să vă fie de folos!

[/preparare]

guguluf-banane-1 guguluf-banane-2 guguluf-banane-3

guguluf-banane-5

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.