291
Această mâncare țărănească de cartofi cu bacon și ardei, îmi aduce aminte de copilărie, când ne-o prepara mama, cu carne afumată de la oală.
Eu am preparat-o cu bacon și a ieșit o bunătate, însă nu am reușit să redau chiar acel gust al copilariei. 🙂
Ingrediente
- 1 kg cartofi roșii
- 500 gr bacon
- 2 cepe galbene
- 2 cepe roșii
- 1 căpățână usturoi
- 5-6 bucăți gogoșari murați
- 200 gr ketchup
- 100 ml ulei
- 25 gr unt
- cimbru
- busuioc
- sare
- 1/2 legătură pătrunjel verde
Porții: 4; Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Iată cum pregătim delicioasa Mâncare țărănească de cartofi cu bacon și ardei
Spălăm cartofii și îi punem la fiert cu coajă cu tot, în apă cât să fie acoperiți.
Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgem apa, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi tăiem în sferturi.
Îi așezăm într-o formă termorezistentă unsă cu unt, presărăm puțină sare peste ei și busuioc uscat și mărunțit.
Cât timp fierb cartofii preparăm și sosul.
Curățăm ceapa, o spălăm și o tocăm julien,
Baconul îl tăiem tot julien.
Punem uleiul la încins și înăbușim în el baconul și ceapa.
Spun înăbușim pentru că acoperim vasul și lăsăm ingredientele să se înăbușe la foc mediu.
Când ceapa devine translucidă și baconul este bine preparat, adăugăm ketchupul și un praf de cimbru.
Mai lăsăm vasul 10 minute pe foc, apoi adăugăm usturoiul curațat și trecut prin presă.
Întindem acest sos peste cartofi și dăm vasul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
La final adăugăm bucățile de gogoșar, tăiate julien și pătrunjelul verde tocat mărunt.
Este o nebunie această rețetă de mâncare țărănească de cartofi cu bacon și gogoșari murați, cu gust dulceag și ușor picant, iar gogoșarul amestecat printre cartofi, îi conferă un deliciu aparte.
Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgem apa, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi tăiem în sferturi.
Îi așezăm într-o formă termorezistentă unsă cu unt, presărăm puțină sare peste ei și busuioc uscat și mărunțit.
Cât timp fierb cartofii preparăm și sosul.
Curățăm ceapa, o spălăm și o tocăm julien,
Baconul îl tăiem tot julien.
Punem uleiul la încins și înăbușim în el baconul și ceapa.
Spun înăbușim pentru că acoperim vasul și lăsăm ingredientele să se înăbușe la foc mediu.
Când ceapa devine translucidă și baconul este bine preparat, adăugăm ketchupul și un praf de cimbru.
Mai lăsăm vasul 10 minute pe foc, apoi adăugăm usturoiul curațat și trecut prin presă.
Întindem acest sos peste cartofi și dăm vasul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
La final adăugăm bucățile de gogoșar, tăiate julien și pătrunjelul verde tocat mărunt.
Este o nebunie această rețetă de mâncare țărănească de cartofi cu bacon și gogoșari murați, cu gust dulceag și ușor picant, iar gogoșarul amestecat printre cartofi, îi conferă un deliciu aparte.
Să vă fie de folos!