Prajitura bicolora cu prune si scortisoara este o prajitura delicioasa si aromata, care cucereste si prin aspectul sau spectaculos.
Pentru prepararea blaturilor am folosit albusuri ramase de la alte preparate(maioneze, aluaturi) si pastrate la congelator.
Mai gasiti pe blog si alte retete de prajituri din albusuri, de unde va puteti inspira. Iar mai jos va las lista de ingrediente si modul de preparare al prajiturii bicolore cu prune si scortisoara.

Ingrediente
- Blat 1 :
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri faina
- 75 gr nuca de cocos
- 1 varf cutit sare
- Blat 2:
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 5 linguri faina
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita esenta de lamaie
- 1 varf cutit sare
- In plus:
- 10 prune mari, taiate sferturi
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare pentru prajitura bicolora cu prune si scortisoara
Inainte de a prepara blatul de albusuri, lasam albusurile sa de decongeleze si sa ajunga la temperatura camerei, pengtru a se putea mixa bine.
Pregatim blatul de albusuri
Se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul.
Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare.
Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu zaharul vanilat, pentru a reduce timpul mixarii.
Se adauga apoi, trepatat, faina si se mixeaza incet, iar la final, treptat, nuca de cocos.
Apoi se omogenizeaza totul bine si se intinde compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina.
Eu am folosit o tava de 23/36 cm.
Pregatim al doilea blat
Mai intai se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma cu sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea tare.
Se adauga pe rand galbenusurile si uleiul, esenta si coaja de lamaie, apoi se incorporeaza treptat faina si se omogenizeaza bine compozitia.
Asamblare si coacere prajitura bicolora cu prune si scortisoara
Se intinde a doua compozitie de blat in tava, peste primul blat.
Apoi se aseaza deasura prunele presarate cu scortisoara si se apasa usor sa intre in compozitiile de blaturi.
Prajitura se coace la 180 de grade pentru 40 de minute.
Pofta buna!
TIPS
Se va folosi praf de copt, doar daca nu se obtine o bezea tare in timpul mixarii albusurilor!!!
Găsiți pe blogul Rețete Papa Bun, o rețetă ceva mai simplă, de Prăjitură cu prune, dar foarte delicioasă și foarte pufoasă!
4 comentarii
amore mio, de putin timp m am abonat la retetele tale si vreau sa ti spun ca le primesc in spam si nu unde trebuie.
deci, ce e de facut?
multumesc
aurelia
Hmmm, nu stiu de ce se duc acolo, incearca sa refaci abonarea, sa stergi si sa te mai abonezi odata.
pup!
Imi place mult prajitura, chiar cautam o reteta dulce cu prune mai deosebita – iaca am gasit-o la tine 🙂
Ma bucur ca iti place aceasta prajitura, Simona!
Si mie mi-a placut mult cum a iesit!