Pe ai mei i-am cucerit cu aceste clatite cu ardei copt și crema de branza cu somon.
Asta-i un aperitiv asa mai de fitze, am mancat de multe ori, dar e prima data cand am facut.
Noroc cu Panini MakerBreville, noul meu ajutor in bucatarie, care ma indeamna in fiecare zi sa testez fel si fel de retete.
Numai cand il vad, si mi se face pofta de clatite. :)))
Deci este de nota maxima, il ador!
A venit la fix pe canicula asta, ca altfel as fi facut sauna invartind clatitele pe flacara aragazului.
Asa, cu el nu e nevoie sa intorc clatitele, nu degaja caldura in jurul lui si le coace uniform.
Vi-l recomand cu mare drag si nu numai pentru prepararea clatitelor sau a sandvich-urilor, se pot face mult mai multe la el.
Baietii mei azi si-au facut omleta si au fost tare incantati.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Pentru aluat:
- 2 oua
- 2 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita sare
- 1 ardei copt+ zeama scursa
- 5 fire patrunjel verde
- 400 ml iaurt de baut
- 200 gr faina
- un praf piper
- 1/4 plic praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- Pentru umplut:
- 2 cutii branza pufoasa cu verdeata de la Delaco
- 200 gr somon afumat
[/ingredients]
Portii: 8
Timp de preparare: 30 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregatim aluatul pentru clatite cu ardei copt și crema de branza cu somon
Coacem mai intai ardeiul, il curatam si il lasam intr-un vas sa isi lase sucul.
Intr-un bol, amestecam ouale cu sarea, adaugam uleiul, apoi iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam compozitia.
Tocam ardeiul cubulete si il adaugam in bol, impreuna cu sucul rezultat, apoi adaugam patrunjelul tocat marunt.
Presaram putin piper si incorporam treptat faina.
Vom obtine un aluat mai gros decat cel pentru clatitele clasice pe care il lasam la odihnit 10 minute.
Preparare clatite cu ardei copt și crema de branza cu somon
Conectam aparatul la sursa de curent, asteptam sa ne avertizeze ledul indicator ca s-a incalzit si punem pe placuta inferioara, la mijloc, cate doua linguri din aluat.
Inchidem capacul si asteptam aprinderea ledului de avertizare.
Cu o spatula, transferam clatita pe un platou si o preparam pe urmatoarea.
Lasam clatitele sa se raceasca, apoi intindem peste ele cate un strat de branza si cate un file de somon, apoi le rulam si le dam la frigider, intr-un vas acoperit de preferinta, pana cand ne hoataram sa le servim.
Mie mi-au rezultat 8 clatite si am umpult decat patru cu crema de branza si somon, restul s-au evaporat calde. 🙂
Este foarte de efect acest aperitiv, iar Panini MakerBrevilleil face sa fie savurat cu multa dragoste.
Da, dragoste am zis, pentru ca nu ai cum sa nu te indragostesti de un asa asistent in bucatarie.
[/preparare]
3 comentarii
Ce bunaciuni,mai ales cu somon! Biig like! Venim si noi asa ca da drumul la aparat! :)))) Muah!
Veniiiiti, ca am pe rol niste clatite cu banane si mac 😀
Muah!
Ce bine ar merge acum!Imi place tare mult prezentarea si cu ce sunt umplute!