32
Are un gust deosebit acest Pate de somon afumat ușor picant și este perfect a fi servit printre aperitivele unei mese festive!
Se prepară din ingrediente puține, foarte ușor și rapid, mai ales dacă aveți un blender bun cum este minunatul meu Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, pe care îl puteți achiziționa de pe magazinul online Una Doua.
De câte ori îl voi folosi la o rețetă pe care o voi împărtăși cu voi îl voi recomanda cu mare drag, pentru că sunt tare încântată de el.
Ingrediente
- 450 g file de somon afumat
- 140 cremă de brânză, sau unt
- zeama de la o lămâie mare
- 1 lingură de dulceață de ardei iuți
- sare, după gust
Mod de preparare pentru rețeta de pate de somon afumat ușor picant
Stoarcem sucul de la lămâie și îl punem în recipientul blenderului.
Peste acesta, adăugăm fileul de somon afumat, rupt în bucăți.
Adăugăm apoi și crema de brânză și dulceața de ardei iute.
Eu am ales să folosesc o cremă de brânză tot cu somon.
Dar se poate folosi orice brânză cremoasă, sau unt moale.
Pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, până se amestecă ingredientele și încep să se paseze.
Apoi mărim, treptat, viteza până se transformă totul într-o pastă omogenă.
Cu ajutorul dispozitivului de amestecat, cu care este dotat blenderul, mai împingem îngredientele în jos, pentru a se pasa uniform.
Îmi place că acest blender are mai multe trepte de viteză.
Pornind de la viteză mică, ingredientele nu sunt aruncate de la început în sus, așa încât să rămână pe pereții recipientului ca la alte blendere.
Cu o lingură cu coadă lungă transferăm deliciosul pate de somon într-un bol.
Se poate servi pe felii de pâine prăjită, decorat cu ceapă roșie, gogoșari murați, sau castraveciori murați, sau pe felii de ardei, de ceapă, etc.
Eu l-am mai servit și pe lipii preparate în casă, tăiate în bucăți mai mici.
Sper să vă fie de folos și să vă inspire rețeta mea de pate de somon afumat ușor picant!