Ador combinatia branza cu fructe atât în preparate sarate cat și dulci, iar aceasta tarta cu branza si visine este un deliciu garantat. Este unul dintre acele deserturi care dispar rapid de pe platou.
Si pentru ca am primit o invitatie la provocarea “Virtual hug”, m-am gandit sa dau curs invitatiei, imbratisand cu aceasta ocazie pe Laura Nechita si al ei minunat blog Laura’s sweets.
Va invit asadar sa lecturati un blog frumos cu retete delicioase, alese si foarte frumos prezentate de dragalasa Laura, pe care eu o ador!
Daca si voua va plac deserturile cu branza si fructe, va mai recomand de pe blog si reteta de prăjitura Merișor, cu caise și merișoare.
Iar reteta de prajitura cu ciocolata si visine si bilute de cocos, cu sigurabnta va va cuceri instant.
Dar gasiti mult mai multe astfel de retete pe blog de unde va puteti inspira.
Ingrediente pentru tarta cu branza si visine
Pentru aluat:
- 200 gr unt
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 300-325 gr faina
Pentru umplutura:
- 300 gr branza de vaci, proaspata
- 100 gr branza sarata(telemea veche)
- 4 linguri zahar
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 2 linguri amidon
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 200 gr visine
- 3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare pentru reteta de tarta cu branza si visine
Incepem cu pregatirea visinelor, adica le inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat.
Pentru prepararea aluatului punem untul rece intr-un bol. Adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul. Apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu foarte tare, dar nelipicios. Il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider cateva ore.
Pregatim umplutura
Amestecam branza proasapata cu telemeaua rasa, adaugam zaharul, esenta, smantana si ouale, omogenizam bine compozitia si in functie de consistenta acesteia, adaugam amidonul.
Eu am pus doua linguri, atat am considerat ca este suficient pentru a nu rezulta o umplutura moale.
Ingredientele folosite de mine sunt din gama Pilos, atat branza proaspata cat si untul si smantana, imi plac tare mult si le folosesc la majoritatea preparatelor mele.
Asamblare si coacere tarta cu branza si visine
Scoatem aluatul de la frigider si oprim din el o parte mai mica, pentru decor, iar restul il intindem in forma de tarta, imbracand si peretii interiori ai acesteia.
Intindem aluatul sub forma rotunda, intai pe masa de lucru usor infainata, apoi il transferam in forma de tarta.
Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita, apoi intindem umplutura peste el.
Asezam deasupra, visinele usor scurse, iar peste visine impletim fasii din aluatul oprit.
Mai intai intindem aluatul pe masa de lucru, apoi decupam fasii pe care le asezam peste umplutura, trecandu-le unele peste altele sub forma de grilaj.
Dam tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor grilajul, iar umplutura este intarita.
Lasam tarta sa se raceasca usor, apoi o pudram cu zahar si o portionam.
Dar sa stiti ca este buna si calda :))))) Nu de alta, dar noi stam prost la capitolul rabdare cand este vorba de ceva bun.
NOTA
- Amidonul se poate inlocui cu gris, sau daca folositi, praf de budinca de la Dr Oetker, din cel de vanilie.
10 comentarii
Văd la tine în fotografii o furculiţă, bănuiesc că-i cea cu care ai încercat aluatul pentru a vedea dacă-i copt corespunzător, air nu pentru a mânca cu ea, căci o astfel de tartă se ia cu mâna, de prefernţă jumătate din ea 😀 şi se mănâncă fugind, pentru a nu te prinde bucătăreasa că ia-i furat munca. :))) Şi peste toate, vai, aburul ăla de iese din ea, cu mirosul imbatabil şi gustul de neuitat, te îndeamnă la furat şi cealaltă jumătate. Faină treabă, Meri!
Padre, furculita a ramas acolo de cand am intepat aluatul :))))))
Ai dreptate, cu jumatatea se serveste si pe fuga sa nu te prinda facaletul bucataresei, din urma :))))))
Ce m-ai amuzat! :))) Multumesc de vizita si vorbe frumoase!
Zi cu spor la casa ta!
Ooooo, asta DA!
Am facut si eu combinatia asta de branza cu visine si ne place.
Buna tarta.
As fi cerut si eu o feliuta dar l-am gasity pe Padre la "furat" si nu cred ca mai este :))))))
O combinatie care ma incanta si pe mine.
Tania, nu-i asa ca e cea mai buna combinatie? 😀
Te pup!
Haha, Dia, ai vazut ce nevinovat si sincer e Padre? :))))
Tare mi-a placut comentariul lui.
Pupici!
Padre e cel mai nevinovat din cati exista.
Problema e ca a mancat toata tarta :))))
Daaa, a mancat-o toata, dar la el nu se vede, nu se depune pe nicaieri :)))
Merisor, am ramas un pic…fara cuvinte. Credeam ca am intrat aici, dar acum realizez ca o vazusem pe bucataras, ca stiu ca am salivat la ea…:))))
Acum ca am primit o invitatie pentrua ceasta provocare, am vazut ca am un gand frumos in postarea ta si sincer, iti multumesc! Tu stii…ce fel simt eu fata de tine si asta nu de ieri, de azi, ci inca de cand te-am cunoscut! Multumesc ca te-ai gandit la mine, si multumesc pentru toata aprecierea ta si pentru toate gandurile bune pe care mi le-ai transmis de-a lungul vremii! Muaaah si din partea mea, o imbratisare plina de caldura si admiratie!
Muaaaaaah! >:D<