Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat

de Maria Udrea
0 comentarii
Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat

Aceste crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat, au fost cele mai apreciate de până acum  și au fost servite calde, cu un sos rece, de usturoi și iaurt.

Sunt foarte bune și reci, sunt bune de luat și la pachet, deci merită preparate.

 

crochete-de-dovlecel-cu-somon-afumat-8

Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Pot să spun că adorăm aceste preparate cu dovlecei. Iar eu am început să testez fel și fel de combinații, cum ar fi această Plăcintă cu dovlecei si brânză. Este și gustoasă, și aspectuoasă.

Mai puteți încerca și rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză de burduf și multe altele pe care le găsiți pe blog.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al crochetelor din dovlecei cu brânză și somon afumat.

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 200 g somon afumat
  • 100 g ricotta
  • 2 ouă
  • 250 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde

Porții: 20

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare pentru crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.
Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.
Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.
Cine dorește, îi poate scurge.
Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl răzuim.
Trecem somonul prin robot, tocăm și pătrunjelul verde cat mai marunt.

Formare și coacere crochete

Adăugăm toate ingredientele tocate, peste dovlecei.
Adăugăm și ricotta și ouăle, puțin piper, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm treptat pesmetul, până vom obține o compoziție care se poate prelucra.
Nu trebuie sa fie tare, doar sa fie ușor legată.
Chiar daca este lipicioasă, o lăsăm așa, că se poate prelucra.
Eu am pus aproximativ 125  g pesmet.
Restul de pesmet îl presărăm pe un platou  și vom tăvăli aceste crochete de dovlecei  cu brânză și somon afumat prin el, înainte de a le așeza în tavă.
Ne umezim mâinile și formăm crochetele de dovlecei și somon, apoi le tăvălim prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le dăm la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și ușor crocante la exterior, cam 35 de minute.
Le servim apoi cu un sos de usturoi și iaurt, sau după preferințe.
Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.