Pentru că suntem în sezonul minunatelor gutui, m-am gândit să profit din plin de aroma lor în preparate și am început cu această minunată rețetă de mâncare de gutui cu piept de pui și ceapă caramelizată.
Chiar a ieșit minunată cu gust dulceag-acrișor, mai ales pentru că am adăugat și niște ceapă caramelizată.
Și am gătit-o la slow cooker crock pot, aparatul minune care păstrează gusturile ingredientelor în timpul procesului termic.
De ceva vreme a poposit în bucătăria mea un nou slow cooker crock pot și tare mult l-am îndrăgit, mai ales pentru că la acesta, vasul interior se poate folosi și pe plita de la aragaz.
Este vorba de Slow Cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot, click pe link pentru detalii.
Găsiți pe blog o colecție de Rețete preparate la aparatele crock pot!
Iar dintre rețetele cu gutui, vă recomand și:
Rețeta de plăcintă cu dovleac și gutui
În continuare puteți urmări lista de ingrediente și pașii necesari ai rețetei de mâncare cu gutui și pui.
Ingrediente
- 750 gr piept de pui
- 3 gutui mari
- 2 cepe
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 2 linguri ulei
- 1 lingură zahăr brut
- sare și piper
- 1/2 linguriță nucșoară
- 150 gr făină
- 150 ml vin alb, demidulce
- 1 lingură oțet balsamic
- zeama de la 1/2 lămâie
- apă
- pătrunjel verde