Ne place mult carnea de orice fel, preparata in sosuri, mai ales de rosii cu usturoi ca in cazul de fata.
Si pentru ca am preparat-o la Slow Cooker Crock Pot, a iesit tare frageda si gustoasa.
Nu cred ca este cazul sa va mai spun ca am devenit fan Crock Pot, l-am tot slavit si in postarile anterioare si cred ca am sa-l slavesc de cate ori il folosesc.
Reteta de fata este una simpla, taraneasca as putea spune, cu ingrediente putine si la indemana oricui.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg muschi de porc
- 50 gr unt
- 1 lingura ulei de masline
- sare dupa gust
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbru
- busuioc
- 2 foi dafin
- 1 lingurita zahar
- 500 gr rosii de gradina, bine coapte
- 2 capatani micute, usturoi de gradina
- 2 linguri piure de cartofi, pentru ingrosat sosul
- 1 legatura patrunjel verde
[/ingredients]
Timp de preparare: 4 ore;
Portii:4
[preparare title=”Mod de preparare”]
Portionam carnea in cuburi mai mari.
Punem in vasul aparatului untul si uleiul, adaugam carnea si presaram peste ea, sare, piper, boia de ardei si busuioc.
Amestecam bine carnea cu untul, uleiul si condimentele, acoperim vasul cu capacul din dotare si conectam aparatul la sursa de curent.
Setam programul HIGH pentru 3 ore.
Dupa doua ore, ridicam capacul si mai amestecam carnea din vas.
O si incercam sa ne dam seama daca timpul estimat este ok sau mai necesita prelungire.
Curatam usturoiul si il trecem prin presa.
Indepartam cotoarele si pielita de la rosii si le trecem prin robot.
Le adaugam peste usturoi, adaugam si un praf de busuioc uscat, putina sare, foile de dafin si le adaugam peste carnea din vas dupa expirarea celor 3 ore.
Setam din nou aparatul pe modul LOW de data aceasta, pentru inca o ora.
Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, eu am adaugat si doau linguri de piure de cartofi pentru a ingrosa sosul, apoi am presarat patrunjel verde, tocat.
Servim mancarea alaturi de muraturi sau diverse salate.
Sa va fie de folos!
[/preparare]