Trebuia sa incerc maiestria Crock Pot-ului si cu o placinta si am inceput cu o minunata Placinta cu carne si legume.
Mi-a placut ce a iesit, atat aluatul cat si umplutura.
Deci inca un plus pentru acest minunat ajutor in bucatarie – Slow Cooker Crock Pot.
Găsiți pe blog o colecție interesantă de Rețete la Crock Pot.
[ingredients title=”Ingrediente”]
Aluat(pentru 2 placinte)
- 150 ml lapte
- 30 ml ulei
- 1 plic garant pentru aluaturi dospite
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 400 gr faina
Pentru umplutura:
- 500 gr carne tocata, amestec(vita+ porc)
- 1 ardei kapia
- 1 morcov
- 2 cepe galbene
- 5-6 graunti de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- piper
- cimbru
- busuioc
- sare
- 1 ou
- 5-6 fire patrunjel verde
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregatim mai intai umplutura.
Curatam si tocam legumele, apoi le calim in uleiul incins(pe aragaz), pana se patrund bine.
Adaugam peste ele carnea tocata, pe care am asezonat-o cu sare si condimente.
Acoperim vasul si il lasam la foc incet spre mediu, amestecand din cand in cand ingredientele, pentru o preparare uniforma a carnii.
Cand carnea este bine patrunsa, stingem focul si punem amestecul de ingrediente intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime si sa se raceasca, apoi adaugam un ou si patrunjelul tocat si omogenizam bine amestecul.
Pentru aluat, amestecam faina cu garantul pentru aluaturi dospite, si turnam peste ele, treptat, laptele cald in care am dizolvat sarea si zaharul.
Framantam un aluat nu foarte tare, iar la final adaugam uleiul, turnandu-l in maini si pe masa de lucru, framantand aluatul pana inghite tot uleiul.
Lasam aluatul la odihnit 15 minute, apoi il impartim in doua.
Impartim si umplutura in doua.
O parte de aluat si o parte de umplutura le vom da la frigider pana se prepara prima placinta.
Intindem cea de-a doua parte de aluat pe masa de lucru, intr-o foaie subtire, asezam umplutura la un capat si pliem peste ea partea de aluat libera, apoi ii dam forma rotunda cat baza vasului si o crosetam frumos pe margini, pentru a nu iesi umplutura in timpul tratamentului termic.
Ungem vasul cu putin ulei si asezam hartie de copt in el, apoi aldaugam placinta.
Asezam capacul deasupra, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare Low pentru 2 ore.
Fiind un aluat subtire nu va necesita timp indelungat de coacere.
Dupa o ora si 30 de minute, am ridicat capacul si am intors placinta invers in vas, pentru a se rumeni si deasupra.
Anumite preparate, in special cele din aluat dospit, merg intoarse de pe o parte pe alta, pentru o rumenire uniforma.
Deci si de data aceasta Slow Cooker Croock Pot-ul si-a indeplinit misiunea si chiar mi-a placut cum a iesit placinta mea cu carne.
Baietii mei au servit-o calda, cu ketchup, dar merge servita si alaturi de legume proaspete.
[/preparare]
4 comentarii
Tare fain arata. Harnicuta este mai Mari! Pupici
Multzu, Simonel!
Tare mult imi plac placintele astea!
Multumesc, Timea! Si noua ne-au placut mult!