27
Acoperim vasul cu capacul si setam modul de gatire HIGH pentru 2 ore.
Am ales acest mod, pentru ca puiul este de tara si fierbe mai greu decat cel din comert.
Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, ridicam capacul si verificam daca ingredientele sunt fierte, mai cu seama puiul.
Daca nu sunt fierte, putem prelungi timpul cu 30 de minute.
Gustam mancarea si o mai asezonam cu condimente si sare, daca mai este cazul.
A ieșit foarte gustos acest pui cu legume si orez la Slow Cooker Crock Pot, mult mai bun decât gătit pe aragaz!
Va asigur ca mancarea iese tare gustoasa la acest aparat.
Legumele isi pasteaza gustul si culoarea, iar carnea iese frageda, si se pastreaza pe os, cel putin asta e prima mea impresie.
Mai gasiti pe blog și o reteta de tocana de legume cu carne de porc.
Dar gasiti o colectie de retete preparate la mai multe tipuri de aparate slow cooker in sectiunea ”Altele/Retete la Crock Pot”
Ingrediente
- pulpele +pieptul de la un pui fraged de curte
- 2 cepe
- 1 radacina patrunjel
- 1 morcov
- 1 radacina pastarnac
- 1/2 radacina telina
- 175 gr ciuperci din conserva
- 50 gr mazare congelata
- 1 ardei copt , congelat
- 100 gr orez Deroni
- 1 lingura ulei de masline
- 25 gr unt
- 1 varf lingurita piper
- 1 varf lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita maghiran
- 2 foi dafin
- 1 lingura sare
- apa cat sa fie ingredientele acoperite, plus 1 deget deasupra
- 1 crenguta rosii cherry
Portii: 8;
Timp de preparare: 2 ore
Mod de preparare pui cu legume si orez la Slow Cooker Crock Pot
Curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam rondele, sau cuburi.
Spalam bine carnea de pui si o transam in bucati mai mici.
Punem toate ingredientele in vasul aparatului Slow Cooker CROCK POT Digital 4,7 L, adaugam condimentele, sarea, apa si uleiul cu untul si conectam aparatul la sursa de current.
Acoperim vasul cu capacul si setam modul de gatire HIGH pentru 2 ore.
Am ales acest mod, pentru ca puiul este de tara si fierbe mai greu decat cel din comert.
Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, ridicam capacul si verificam daca ingredientele sunt fierte, mai cu seama puiul.
Daca nu sunt fierte, putem prelungi timpul cu 30 de minute.
Gustam mancarea si o mai asezonam cu condimente si sare, daca mai este cazul.
Adaugam si crenguta de rosii, iar patrunjelul il vom adauga dupa expirarea timpului.
Spor si pofta buna!
Mai multe rețete gătite la Slow Cooker Crock Pot, găsiți și pe bucătăraș.ro!
4 comentarii
Arata grozav! Si eu sunt incantata de aparat! Muah!
Laurici, suntem in teste 😀 Muah!
Super mancarica aceasta! Merisor, arata excelent! 🙂
Multumesc frumos, Victoria, pentru vizita si apreciere! :-*