Rulouri aperitiv cu crema de branza si marar

de Maria Udrea
13 comentarii
Trei rulouri aperitiv cu crema de branza si marar pe un platou cu crengute de marar si un cos cu legume si cutit

Ador aperitivele asa mai de efect cum sunt aceste rulouri aperitiv cu crema de branza si marar!

In week-endul trecut am participat la picnicul bucatarasilor, desfasurat in parcul Lumea copiilor si unde ne-au facut o minunata surpriza si cei de la Delaco, prin intermediul lui Toni Delaco si al colegului sau de reclama, care ne-au supus unui concurs de sandwich-uri cu produse Delaco.
Iar cand am plecat acasa, surpriza a fost si mai mare cand ne-au daruit cate un pachetel cu minunatele produse Delaco: cascaval si creme de branza.
aaaa si era sa uit, am mai avut surprize si de la Fuchs, care ne-au daruit multe condimente.

Multumesc pe aceasta cale celor de la Delaco, celor de la Fucs, dar in primul rand bucatarasului, care a avut initiativa acestui picnic!
Dintre produsele Delaco, am ales pentru aceste rulouri aperitiv, cu crema de branza, crema de branza pufoasa, cu smantana, un deliciu.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou + 1 albus
  • 50 gr unt(65%)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 650 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 1 cutie de branza pufoasa cu smantana
  • 200 gr branza telemea
  • 5 fire marar
  • 1 ceapa rosie
  • 1 praf piper alb
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte

Portii: 25
Timp de preparare: 90 minute

Mod de prepararepentru rulouri aperitiv cu crema de branza si marar

 Preparare aluat

Intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare.
Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei.
Adaugam apoi o parte din faina amestecata cu drojdia uscata si diluam compozitia cu laptele cald. Apoi incorporam treptat si restul de faina pana cand obtinem un aluat nelipicios, usor moale si foarte elastic.
Lasam aluatul la odihnit aproximativ 20 de minute, timp in care el isi va mari volumul.

Pregatim si coacem rulourile

Impartim aluatul in doua parti, ca sa putem lucra usor cu el si intindem fiecare parte in cate o foaie subtire de 2-3 mm grosime, apoi taiem foile in fasii subtiri pe care le rulam strans pe formele de rulouri(a se vedea pozele).
Asezam rulourile in tava, pe inaltimea lor si le mai lasam asa 10 minute, dupa care, ungem aluatul de pe ele cu galbenus de ou diluat cu lapte si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Primele 15 minute eu am lasat rulourile asezate in picioare, cum s-ar zice, apoi le-am pus pe partile laterale.
Am procedat asa, pentru a nu se mai tesi aluatul, avand experienta altor rulouri pe care le-am preparat anterior.
Un alt amanunt de luat in seama, ar fi, sa lasam capetele formelor libere, pentru a putea desprinde usor aluatul de pe ele, dupa coacere.
Aluatul se va desprinde tinand de capetele formelor si rasucindu-l usor stanga-dreapta, dar dupa ce se raceste putin pe forme.

Preparare umplutura pentru rulouri aperitiv cu crema de branza si marar

Pentru prepararea umpluturii amestecam telemeaua rasa sau sfaramata, cu branza pufoasa de la Delaco, apoi adaugam ceapa tocata marunt sau chiar data pe razatoare, mararul tocat si condimentele.
Cu ajutorul unui posh sau cu o punga, umplem rulourile racite, cu aceasta crema.
Servim rulourile ca aperitive, alaturi de legume proaspete sau alaturi de diverse salate-aperitiv.
Sunt tare bune si aspectuoase, iar rulourile se pot umple cu fel si fel de creme.
Eu am umplut jumatate din rulouri, adica 12 cu crema de branza, iar restul cu alta crema, pe care probabil o voi prezenta in alta reteta.
Sa aveti spor la preparat aceste rulouri aperitiv cu crema de branza si marar, si pofta buna la savurat!

 

Ingrediente pentru umplutura rulourilor Aluat pentru rulouri Amestec de branzeturi cu ceapa rosie tocata Aluat pentru rulouri sectionat in fasii Aluat infasurat pe formele de copt rulouri Aluat de rulouri copt pe formele metalice

Rulouri aperitiv cu crema de branza pe un platou cu crengute de marar, alaturi de un cos cu legume

Trei rulouri aperitiv cu crema de branza si marar pe un platou cu crengute de marar si un cos cu legume si cutit

Va mai recomand de pe blog si reteta de rosii umplute cu crema de branza.

Dar mai gasiti pe blog si alte retete interesante de aperitiuve, de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

13 comentarii

Dobre Zaira 2 May 2015 - 9:17

minunate, vreau si eu forme ca ale tale.

Răspuns
Dobre Zaira 2 May 2015 - 9:17

minunate, vreau si eu forme ca ale tale.

Răspuns
Maria Udrea 2 May 2015 - 9:34

Te pup, Zaira! Formele mele au ani multi, dar cred ca se gasesc prin magazinele "Total casa"

Răspuns
Victoria P. 2 May 2015 - 10:33

Faine rulouri ti-au iesit, Merisor! Trebuie sa imi iau si eu neaparat forme din acestea! Weekend frumos in continuare! Te pup!

Răspuns
Maria Udrea 2 May 2015 - 11:24

Multumesc, Vicky! Neaparat sa-ti iei, sau sa-ti confectionezi din folie de aluminiu. Eu prepar rulouri si pentru aperitive si pentru desert. Week-end frumos si tie!

Răspuns
simonacallas 2 May 2015 - 17:33

Te felicit pentru aceste rulouri minunate! Chiar au stat in picioare formele in timpul coacerii? Am cumparat si eu unele de curand si chiar ma intrebam cata stabiliatte ar avea 🙂

Răspuns
Maria Udrea 2 May 2015 - 18:58

Multumesc, Simona! Deci, rulourile chiar au stat in picioare si as fi vrut sa le las asa pana la final, dar se rumeneau prea mult la capete, iar la mijoc ramaneau albe :))))) Apoi le-am culcat sa se coloreze uniform.
Oricum, nu s-au mai tesit pe o parte cum am patit pana acum.
Si inca ceva, am mai incercat acest experiment cu aluat de foietaj, dar a fost un esec, pentru ca foietajul a alunecat in jos desfacandu-se in foi si foite :))))))

Răspuns
Haplea 2 May 2015 - 19:25

Wow cat de bine arata!

Răspuns
Maria Udrea 2 May 2015 - 20:15

Multumesc frumos, Victor!

Răspuns
Laura Nechita 3 May 2015 - 7:49

Sunt grozave, grozave! De fapt…ce nu e grozav in casuta asta… Te pupacesc, Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 3 May 2015 - 7:55

Laurici, deci s-au batut pe ele, ca am fost neinspirata si am facut crema de branza cam putina :)))
A ajuns doar pentru 12 rulouri, dar jumatate din aluat il am la congelator, deci musai sa repet figura :)))
Muah!

Răspuns
Diaconta 5 May 2015 - 18:03

Ce reteta faina!!!!!
Chiar festive aperitivele astea.

Răspuns
Maria Udrea 6 May 2015 - 3:50

Si mie mi-au placut mult, dar mai ales baietilor mei. Te pup, Dia!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.